Vilafranca es concentra contra la violència de gènere

133
PUBLICITAT

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca organitza un cicle d’activitats per condemnar fermament la violència de gènere i demanar la seua erradicació total en la societat. En el marc del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere, el dijous 23 es celebra la xarrada ‘I tu, què portes posat?’ a la Casa Social a les 18h, amb la col·laboració del Centre Dona Rural de Sant Mateu.

El dissabte 25 a les 17.30h s’iniciarà la commemoració d’aquest dia amb la lectura del manifest institucional per part de l’alcaldessa Silvia Colom Monferrer, seguida de la lectura de la representant del Grup Punt Violeta, Inés García-Martín Folch i la invitació a participar dels actes d’aquest dia per part de la regidora d’Igualtat, Losar Tena Vicente. “Cal lluitar i conscienciar contra el masclisme cada dia de l’any. El 25N, pel seu simbolisme, és una gran ocasió per focalitzar i condemnar totes les actituds i conductes masclistes per tal d’erradicar-les definitivament de la nostra societat”, ha expressat Colom.

Durant l’acte també es realitzarà l’acció ‘Paraigües Violeta’: 38 paraigües decorats serviran per a formar una frase en commemoració de la jornada, on els i les assistents jugaran un paper fonamental amb la participació. A les 18h començarà el taller participatiu ‘Me encanta bailar pero se me da fatal’. Per finalitzar les propostes del dissabte, al Teatre Carles Pons es representarà l’obra ‘Sempreviva’, inclosa dintre del Festival de Teatre Reclam 2023. El mateix escenari teatral acollirà, el dilluns 27, l’obra de titelles ‘La princesa o no’ de la companyia Proyecto Caravana, dedicada a xiquets i xiquetes de 3 a 9 anys. A més, l’alumnat de l’Escoleta Vespertina podrà participar en un taller de xapes per la igualtat. Tots els actes del cicle reivindicatiu de Vilafranca finalitzaran el 2 de desembre al Poliesportiu local amb un curs gratuït d’iniciació a la defensa personal que començarà a les 10 del matí.

Cal destacar que tot el programa dissenyat ja va començar fa uns dies a l’IES Vilafranca amb l’exposició ‘Ellas tienen la fórmula’, que estarà oberta al públic fins a finals de desembre.