Vilafranca entrega la Medalla de la Vila a Ignasi Llopis i el Premi Explorador Andrés a Javier Soligó

908
PUBLICITAT

Vilafranca celebra avui el 783 aniversari de la seua Carta de Població. Efemèride que s’ha aprofitat per a entregar la Medalla de la Vila a ‘l’Home del Temps’ per excel·lència en el municipi, Ignasi Llopis; i el Premi Explorador Andrés al graduat en Belles Arts, Javier Soligó. L’acte ha sigut presentat pel tècnic de la Tourist Info de Vilafranca, Guillem Monferrer i ha comptat amb la participació musical de l’Associació Cultural Luis Miralles del Carro, que ha interpretat entre altres temes ‘Eixe Poble’ d’Artur Àlvarez i l’himne a Vilafranca, compost per Perfecto Artola i lletra de Rafael Monferrer. Així mateix no ha volgut perdre’s l’entrega de la Medalla de la Vila el responsable de l’Agència Estatal de Meteorologia en la Comunitat Valenciana, José Ángel Núñez. Ressaltar, a més, que l’alcaldessa, Silvia Colom, ha sigut l’encarregada d’entregar la Medalla de la Vila, mentre que el regidor de Cultura, Óscar Tena, ha entregat el Premi Explorador Andrés.

“Per a l’Ajuntament i per a mi com a alcaldessa és un orgull poder entregar la major distinció del municipi, la Medalla de la Vila, a Ignasi Llopis per tota la seua trajectòria en el món de la meteorologia i la seua relació amb les diferents associacions amb les quals ha estat implicat” ressalta Silvia Colom, qui afig que “no podem estar més contents amb el Premi Explorador Andrés, ja que enguany ha sigut un èxit de convocatòria amb sis treballs presentats, i tampoc podem més que ressaltar el treball realitzat pel guardonat, Javier Soligó, qui amb la seua gran creativitat ha omplit aquest estiu el municipi d’il·lusió i art”.

La Medalla de la Vila de 2022, Ignasi Llopis, porta més de 30 anys recollint i compartint les dades meteorològiques de Vilafranca. Un treball que queda recollit en l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), en la pàgina web municipal de l’Ajuntament de Vilafranca i, com no, en la memòria col·lectiva dels vilafranquins i vilafranquines. Llopis també ha ajudat a portar Vilafranca al món, gràcies a les dades oferides durant anys a Canal 9 i les compartides a través del seu canal personal de Facebook.

Per part seua, Javier Soligó ha aconseguit el Premi Explorador Andrés gràcies al seu treball ‘Vilafranca 2021. Intervenció urbana i proposta artística col·laborativa en el medi rural’ pel qual el jove va proposar, el passat estiu, comprar postals serigrafiades per ell mateix sobre el passat industrial de la localitat pagant-les amb calcetins que, posteriorment i arribant als més de 750, van ser penjats al carrer Major i exposats durant els mesos estiuencs. Indicar que el de Soligó ha sigut seleccionat el millor entre sis treballs presentats.

Recordar que la primera Medalla de la Vila es va entregar en 2014 amb motiu del 775 aniversari de la Carta de Població per a reconéixer a aquella persona, persones o entitats que destacaren per la seua rellevància i bon fer per Vilafranca. De la mateixa manera, el Premi Explorador Andrés premia projectes de Cicle Formatiu de Grau Superior, Treballs Final de Grau, Treballs Final de Màster o Tesis Doctorals relacionats amb Vilafranca.