Vilafranca dona la benvinguda a la primavera amb concerts, activitats juvenils i reivindicacions feministes

399
PUBLICITAT

L’agenda cultural del mes de març a Vilafranca ix a la llum amb la diversitat d’activitats com a punt central de la planificació tant per a majors com per a menuts. Els concerts de música en directe, les activitats juvenils i els actes per commemorar el 8-M centren gran part dels actes al març vilafranquí. Així mateix, durant tot el mes de març es podrà gaudir de dues exposicions: una que tracta els arbres i la natura a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament; i una altra que parla de les dones treballadores de Vilafranca al llarg de la història en el marc del Dia de la Dona.

Les reivindicacions del Dia de la Dona s’han organitzat per al mateix 8 de març, quan es llegirà un manifest davant de l’estàtua de la Dona Treballadora de Vilafranca. La lectura, amb gran contingut i simbolisme en aquesta data, es realitzarà a les 19.15h. Tanmateix, el 8-M durarà tot el mes de març amb diversos actes com tallers i activitats per a l’alumnat del col·legi o una xerrada a la Casa Social per a tota la població.

Per una altra banda, els i les joves de Vilafranca tindran l’oportunitat de gaudir d’una agenda molt dinamitzada, ja que es celebraran noves jornades de Corresponsals Juvenils dins de la planificació feta per la Xarxa Jove de la Mancomunitat Els Ports. A més, la Biblioteca Municipal Matilde Escuder acollirà un congrés d’educació i entorn rural. La millora i el foment de l’educació, per tant, reben un important protagonisme en aquest mes de març, quan els i les vilafranquines també podran participar en excursions, sessions de cinema a la Casa de la Cultura, concerts en directe com el de Xiomara Abelló o de partits de frontenis o de futbol per donar suport als esportistes locals.