Vilafranca destinarà les vivendes tutelades per acollir les famílies de refugiats

281
Betlem Pons, regidora de Benestar Social de Vilafranca

-Diadia-

-La Localitat seguirà oferint cursos de llengua per a estrangers

Vilafranca va ser un dels primers municipis de la província que es va declarar acollidor d’immigrants. La regidora de Bienetar Social, Betlem Pons, ha assenyalat que després de les gestions realitzades al municipi oferirà habitatges tutelats com a espai per acollir les famílies en funció de les quotes que s’estableixin. En aquest sentit l’edil ah assenyalat que els serveis socials de la localitat han participat en les reunions celebrades per concretar l’arribada de refugiats.

L’edil ha assenyalat que els habitatges tutelats compleixen els requisits per acollir les famílies que els puguin necessitar. El municipi ha emplenat la documentació necessària per fer-se municipi acollidor. Una altra de les mesures que pretén realitzar el consistori és oferir cursos d’idiomes per a afavorir la integració dels immigrants. Aquests cursos ja s’ofereixen al municipi per als immigrants que han arribat en els últims anys.

El consistori també realitzarà xerrades de sensibilització per als veïns. D’aquesta manera es pretén afavorir el coneixement dels veïns sobre la realitat dels refugiats i, que aquests, se sentin més integrats a la localitat.

-Ajuda A l’exposició de joguines

D’altra banda l’Ajuntament de Vilafranca ha plantejat cobrar un preu simbòlic d’1 euro en l’exposició de joguines que està previst que es realitzi en les sales gòtiques de la localitat durant les pròximes dates nadalenques.