Vilafranca descobreix estils de música amb el Festival 775

111
PUBLICITAT

Aquest cap de setmana, Vilafranca ha gaudit de la X edició del Festival de Música 775. Els regidors Óscar Tena i Carlos Álvarez, acompanyats del director artístic del festival Pere Joan Carrascosa, han preparat una programació única amb motiu d’aquests deu anys, i han aconseguit que veïns, veïnes i visitants del poble gaudiren de la música en directe.

Per una banda, enguany el festival es va inaugurar el divendres amb el músic local Pau Monfort a la Casa de la Música, que va presentar el seu nou i primer disc anomenat ‘Semivigília’, on fa una barreja entre la música que la Unió Musical de Vilafranca interpreta als cercaviles i la música experimental amb un toc ‘ambient’. Per a tractar d’apropar el públic a eixa visió que molts de l’entorn de l’artista han compartit amb ell, la sensació d’escoltar a la banda quan passa pel carrer mentre estàs al llit i notar com es va ‘derretint’ la música, el músic va animar a tots aquells que volgueren a tombar-se a terra per tal d’adquirir millor les sensacions que pretenia transmetre. Així doncs, els i les assistents van tindre l’oportunitat de desconnectar de tot allò que els rodejava mentre sonava la música de Pau de fons.

Leticia Moreno i Antonio Galera, que formen el duet ‘Spanish landscapes’ de violí i piano, respectivament, van captivar tots aquells que estaven a la Casa de la Cultura el dissabte, amb música que transportava el públic a la natura i al paisatge. A aquests, els va seguir, a la nit, l’actuació de Mike Mckoy, Juanjo Martín, Pascual Monleón, Cesar Cortés i Sergio Riera, que amb veu, guitarra, saxo, percussió, contrabaix i piano, van aportar la ‘bossa nova’ a aquesta edició. Aquests últims van amenitzar la cua que es va formar a la Plaça d’En Blasc en motiu de la Nit dels Ciris. A més, els i les assistents a aquest concert, disposaven de la barra muntada pels i les majorals de la Mare de Déu del Llosar, on oferien refrescs, bocates i gelats.

El diumenge es va obrir la jornada a l’Ermita de Sant Roc amb l’artista Enrike Solinis i la seua actuació ‘Ars Lachrimæ’, que va transportar el públic al segle XVII amb la seua música de llaüt. Finalment, aquesta edició va concloure a l’Arborètum, amb la soprano Belén Roig, Pere Joan Carrascosa al violoncel i Jaume Gimeno a l’arpa, que van aconseguir que la música es fusionara amb el paisatge i la natura i captivara al públic.

Així doncs, el Festival de Música 775 ha transportat, un any més, diferents estils de música a tots els racons del poble, fent que es mantinga la insígnia d’acte cultural de referència a escala comarcal i provincial, apropant la cultura i la música al municipi de Vilafranca. A més, veïns, veïnes i visitants han participat activament en aquesta edició i hi ha hagut una molt bona acollida.