Vilafranca demanarà ajuda jurídica a la Diputació per demandar per via judicial el deute de la Generalitat que puja a 733.250 euros

162
Plenari de Vilafranca

Plenari de Vilafranca
Plenari de Vilafranca
-Nota de premsa-

L’Ajuntament de Vilafranca estudiarà la presentació d’una demanda judicial contra la Generalitat Valenciana per reclamar el pagament d’un deute de 733.250 euros. Aquest deute correspon a subvencions, ajudes impagades i pagaments compromesos des de 2005. El consistori ha aprovat per unanimitat sol·licitar als serveis jurídics de la Diputació de Castelló l’assessorament necessari per poder reclamar a la Generalitat Valenciana el pagament dels diners.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha recordat que aquest impagament ha obligat l’Ajuntament de Vilafranca a recórrer al pla de proveïdors mitjançant un préstec de 540.000 que, a més, suposarà una despesa molt important en interessos.

L’alcalde de Vilafranca ha assenyalat que “l’Ajuntament estudiarà si pot presentar aquesta demanda per via judicial per garantir el dret de cobrament de Vilafranca i dels seus veïns, perquè si no tots els vilafranquins es veuran obligats a assumir uns diners que ha de pagar la Generalitat Valenciana”. Óscar Tena ha manifestat que l’Ajuntament de Vilafranca vol evitar de totes totes que la nova Llei de Bases de Règim Local faça prescriure el deute.

En la llei s’inclou que el deute no cobrada es lleve dels pressupostos del que pot arribar a suposar que mai cobrem el que ens deu la Generalitat. La llei estableix que en pocs anys els diners que ens deu la Generalitat es queden sense cobrar.

Óscar Tena ha afegit que al deute de la Generalitat Valenciana se suma “l’infrafinançament dels ajuntaments. Ens trobem amb què l’Ajuntament presta serveis socials, gestiona les vivendes tutelades, l’escorxador, el manteniment del col·legi, serveis tots ells per als que no rep finançament específic.