El 2015 la Diputació de Castelló licitarà el nou contracte per a la recollida d’escombraries. L’Ajuntament de Vilafranca ha sol · licitat, al costat d’altres ajuntaments de la zona Nord de Castelló, que la Diputació els informi sobre els costos de la prestació del servei. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha assenyalat que l’objectiu és conèixer al detall a què es dedica la despesa que suposa per als veïns la recollida i tractament dels residus. L’objectiu del municipi és demanar a la Diputació que optimitzi al màxim el preu del servei perquè els ciutadans no paguin costos innecessaris i cada vegada més elevats.

La Diputació ha sol · licitat als municipis que s’adhereixin al sistema de recollida d’escombraries per al nou contracte. Abans de fer-ho Vilafranca i altres municipis volen conèixer al detall el cost del mateix per poder opinar amb coneixement de causa en la nova adjudicació i que els veïns no paguin més per rebre el servei.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el PP de Vilafranca qui ha incidit que l’objectiu és baixar el preu del rebut que paguen veïns i comerciants. Des de Compromís – Plataforma per Vilafranca també s’ha sol · licitat que abans que el municipi s’adhereixi a la recollida provincial es pugui conèixer al detall cada epígraf dels costos.