Vilafranca demana a Interior la construcció d’una nova caserna de la Guàrdia Civil

148

 

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel PSPV-PSOE en la qual sol·licita al Ministeri de l’Interior la construcció d’una nova caserna de la Guàrdia Civil.

En la mateixa s’ha fet constar que l’Ajuntament va adquirir al seu dia un terreny de 1.000 metres quadrats a l’Avinguda de Castellfort segons les indicacions de la direcció general de la Guàrdia Civil. Així mateix està redactat el projecte constructiu del nou lloc de comandament.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha explicat que el Ministeri de l’Interior va deixar en suspens la construcció de la caserna amb l’arribada de la crisi. Per insistir en l’edificació de les noves instal·lacions l’alcalde té previst desplaçar-se a Madrid per plantejar la demanda personalment. Tena ha incidit que Vilafranca, al trobar-se entre dos províncies -Castelló i Terol- ha de ser un punt estratègic per a la Benemèrita.

Cal recordar que l’Ajuntament de Vilafranca s’ha vist obligat a demolir l’antiga caserna de la Guàrdia Civil pel mal estat de conservació de l’edifici. En estos moments les oficines del cos de seguretat es troben als baixos de l’antic centre sanitari, que l’Ajuntament ha cedit com a lloc temporal.