Vilafranca deixa de rebre camions cisterna per les pluges de finals d’agost i la primera quinzena de setembre

695
Rambla de les Truites
PUBLICITAT
Camió cisterna que abasteix a Vilafranca
Camió cisterna que abasteix a Vilafranca

-Diadia-

Les pluges dels últims dies d’agost i la primera quinzena de setembre han permès que Vilafranca deixi de rebre cisternes d’aigua per abastir als veïns. En el que portem de mes de setembre han caigut sobre el municipi 106 litres per metre quadrat, als quals cal sumar la precipitació registrada a l’agost, que va ser de 88 litres per metre quadrat.

Les cubes deixen de proveir a Vilafranca perquè la font del riu de la Tosquilla, situat a la província de Terol, ha incrementat notablement el seu cabal. Al final les solucions que no han arribat des de les administracions han arribat en forma de pluja.

En aquests moments la font de la Tosquilla suposa un dels principals aportacions al dipòsit regulador. D’aquesta manera els pous dels quals també es proveeix el municipi tindran una menor explotació, de manera que es podran recuperar els aqüífers.

No obstant això, on més es notarà pluja serà a les arques del municipi. Els transports de cisternes d’aigua resulten extremadament cars. De moment la Diputació de Castelló encara no ha concretat quina quantitat pagarà dels transports dels camions cisterna.

Les precipitacions també han possibilitat que, molts mesos després, la Rambla de les Truites porti un petit cabal d’aigua, apreaciable al pont de la Pobla del
Bellestar.

-Vilafranca Segueix reclamant solucions

Mentre el cel ha portat un respir a l’abastament d’aigua l’alcalde del municipi, Óscar Tena, segueix reivindicant davant la Diputació i la Generalitat una solució definitiva per al proveïment d’aigua a la localitat. Tena creu que els anuncis realitzats pel president provincial, Javier Moliner, han de materialitzar “en inversions concretes que arribin abans de la propera primavera per que a l’estiu de 2015 no ens trobem amb el mateix problema”.