Vilafranca dedica una jornada a l’educació en Igualtat

478
Vilafranca dedica una jornada a l'educació en Igualtat
Vilafranca dedica una jornada a l'educació en Igualtat
PUBLICITAT

Dissabte passat al matí la Casa Social de Vilafranca va acollir la jornada “Com dur la Igualtat a les aules” que va congregar a una trentena de persones entre docents, membres de l’AMPA dels centres educatius del municipi i públic en general. Durant el matí es van succeir diferents xarrades i ponències sobre la coeducació, la qual cosa és el mateix, sobre l’educació en igualtat i valors en qualsevol àmbit. Així, la jornada va versar sobre com implementar la igualtat en els centres escolars, abastant conceptes com la diversitat, l’empatia, la solidaritat, les noves masculinitats, el patriarcat i la invisivilització de les dones en els llibres de text o en el currículum ocult.

L’obertura de l’esdeveniment va ser realitzada per la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Silvia Colom. Seguidament, va tenir lloc la conferència “Un professor contra el patriarcat, a qui li importa la igualtat?” per Agustín Zaragozà, agent d’igualtat i professor d’ètica i filosofia en l’IES Blasco Ibáñez de Silla.

Després de la pausa per a l’esmorzar, Amparo  Zacarés, doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València va parlar sobre el “Aprenentatge de la igualtat i Projecte educatiu de Centre”. A continuació, va ser el torn de Paqui Méndez, presidenta de l’Associació per la Coeducació del País Valencià qui amb “La Coeducació: una tasca de tota la comunitat educativa” va donar una classe magistral sobre el tema i la forma d’implantar la coeducació en tots els nivells educatius, des d’infantil fins a batxillerat.

La jornada va finalitzar amb un torn obert de paraula en el qual es van mostrar diferents reflexions sobre l’escoltat i la seua forma de dur-ho a terme. La clausura de l’acte va ser realitzada per l’edil d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Betlem Pons.

Cal assenyalar que les jornades van ser organitzades per l’Ajuntament de Vilafranca, la Fampa Castelló-Penyagolosa, la Confederació Gonzalo Anaya, la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat i la Generalitat Valenciana.

Vilafranca dedica una jornada a l'educació en Igualtat
Vilafranca dedica una jornada a l’educació en Igualtat