Vilafranca dedica el dia a Sant Roc i els Quintos

835
Vilafranca dedica el dia a Sant Roc i els Quintos
Vilafranca dedica el dia a Sant Roc i els Quintos
PUBLICITAT

Ahir Vilafranca va dedicar el dia a la Mare de Déu d’Agost. La jornada va començar amb una missa baturra a càrrec de la Rondalla i el grup de ball de Vilafranca. Seguidament es va realitzar un homenatge a la gent gran de la localitat. Al migdia, els més menuts es van divertir amb jocs tradicionals a les rodalies de la Tasca i, després del volteig de les campanes, els majors de Vilafranca es van ajuntar al Parador de Festes per degustar un dinar de germanor.


A la vesprada, a les 16:30 hores, es va fer una entrada dels caixons dels bous acompanyats de cavalls i es van desencaixonar els quatre bous a la plaça Don Blasco. A continuació, el Mag Edgar va oferir el seu espectacle “Old Time Bakery” a la Tasca i, a la nit, els veïns van ballar el tradicional Ball Pla, primer els xiquets i xiquetes i després els adults amb la música de la Unió Musical de Vilafranca.

Avui dijous la jornada està dedicada a Sant Roc i als Quintos. Comença amb una diana i mascletà a càrrec de la Unió Musical de Vilafranca. Al matí se celebra Missa Major en honor de Sant Roc seguida d’una processó. D’altra banda, també es realitza el campionat de futbolí, jocs infantils i les finals de Botifarra i Guinyot.
A la vesprada, corro de vaques, concurs de tatxa i Rosari de Sant Roc. El sopar del bou se serveix a la Carpa i estarà amenitzat per la xaranga Curts do it. En acabar els assistents podran jugar al bingo. A partir de la mitjanit la Plaça de Bous acull la música de l’orquestra Bandalay amb temes de pop rock dels anys 70, 80 i 90 a la qual li seguirà una discomòbil.

Demà divendres és el Dia de les Paelles. Al matí, a la Tasca el grup Trencaperols realitzarà tallers infantils i els participants del concurs de paelles podran recollir la llenya i l’arròs per començar a elaborar-les. A la vesprada, l’associació de cadafals organitza un desafiament de ramaderies en què participa la de Germán Vidal de Cabanes i els Germans Asensi d’Orba. A continuació es provarà el bou Fusilero de la ramaderia de Francisco Fernández Herrero i a la Tasca hi haurà festa basca amb exhibició d’esports rurals a càrrec del grup de Aizkolaris Bihurrí, txacolí i pinxos.
Després del berenar-sopar a la Tasca organitzat per l’Associació de Cadafals, s’embolarà el bou de la vesprada i la festa continuarà amb l’orquestra Centauro i una discomòbil a la Carpa de Festes.