Vilafranca decora el nadal amb figures d’amigurumi

382
Figures d’amigurumi per decorar aquests Nadals.
PUBLICITAT

Al llarg dels mesos de novembre i desembre s’està duent a terme a Vilafranca un taller d’amigurumi a càrrec d’Anna Folch. L’amigurumi és una tècnica de ganxo de tradició japonesa que consisteix en teixir figures en tres dimensions i que està tenint gran acceptació a la societat occidental.

Folch, aficionada a les manualitats, es va endinsar en aquest món arran d’un encàrrec amb tècnica de ‘patchwork’. El seu aprenentatge ha estat totalment autodidacte a través de tutorials i de cerques per la xarxa dels patrons que més li agradaven. I és que s’ho va anar proposant com un repte i així va anar incrementat la dificultat de les creacions.

En el curs que imparteix a Vilafranca s’ha començat des de la base, tot i que ja hi havia alumnat que tenia nocions d’amigurumi. L’objectiu que s’ha marcat és aprendre allò més bàsic per teixir algunes decoracions nadalenques.

Les figures s’inicien a partir d’anell màgic i es treballa seguint un patró en espiral. Els punts es teixeixen en tres dimensions i finalment s’ompli l’interior amb miraguano. Tot i que pot semblar complicat, Anna Folch afirma que és fàcil i que sobretot, “no cal saber fer ganxo”. Recordem aquesta vilafranquina ja va introduir la tècnica de l’amigurumi durant el confinament, amb dos tutorials bàsics a través del canal de youtube de ‘Vilafranca es queda a casa’.

Sembla que aquest és l’homenatge que la societat occidental fem a les nostres àvies, que d’alguna manera van intentar ensenyar-nos a fer cadeneta i no se’n van sortir.