Vilafranca commemora les autores femenines en el Dia de les Escriptores

107
PUBLICITAT

A Vilafranca, el Dia de les Escriptores es porta celebrant des de tres anys enrere. Es programen diferents activitats i es convida a alguna dona relacionada amb el món de la literatura. Aquest any, Tània Muñoz, narradora d’històries, acompanyarà als i les assistents a un viatge a través ‘Les teixidores de relats’ on s’exalçarà el paper de la dona escriptora narrant relats escrits per diverses dones. Aquest esdeveniment es portarà a terme a la Biblioteca Municipal de Vilafranca Matilde Escuder, a les 19h del dilluns 16 d’octubre.

El Dia de les Escriptores és una commemoració iniciada a Espanya l’octubre de 2016 per a recuperar el llegat de les dones escriptores. Amb aquesta commemoració es pretén fer visible el treball de les dones en la literatura i combatre la discriminació que han patit al llarg de la història.

El Dia de les Escriptores va sorgir per iniciativa de la Biblioteca Nacional d’Espanya, l’Associació Clàssiques i Modernes i la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) per a compensar la discriminació històrica de les dones en la literatura.