Vilafranca comença l’any amb Samu 24 hores

669
PUBLICITAT

El Samu ja esta operatiu 24 hores a Vilafranca. Des de les 0h de l’1 de gener han començat els torns. El Samu no només atendrà emergències a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat, sinó que també prestarà servei a 13 pobles de la província de Terol de les comarques del Maestrazgo i Gúdar-Javalambre.

El Samu Alfa 7 està compost per quatre tècnics en emergències -conductors-, sis infermers i sis metges. Ha estat necessària la contractació de tres metges i tres infermers per a fer possible l’ampliació del servei a 24 hores. Fins ara el servei estava operatiu 12 hores diàries.

-D’eliminar-se a les 24h

El PP en la Generalitat Valenciana va intentar eliminar el servei. La manifestació dels veïns de Vilafranca i municipis dels voltants ho va impedir. De tota manera no es va aconseguir impedir que es retallara el servei de 14 a 12 hores diàries. A l’inici de la legislatura des de la Generalitat, governada per PSPV i Compromís, es va anunciar que el Samu prestaria servei les 24 hores del dia. Han passat més de dos anys des de l’anunci.

L’equip del Samu s’allotja a una vivenda que cedeix l’Ajuntament de Vilafranca. Quan es va projectar el nou centre sanitari a Vilafranca la Generalitat no va preveure un espai per a l’equip del Samu.