Vilafranca comença la pre-inscripció en mòduls formatius perquè Educació reconsidere la seua eliminació.

645
Tere Garcia, Regidora d'Educació
PUBLICITAT
Tere Garcia, Regidora d’Educació

L’IES de Vilafranca, amb la col·laboració de l’Ajuntament, i després d’un acord del Consell Escolar Municipal, ha iniciat el període de preinscripció per al curs 2014-2014 en els dos mòduls formatius que s’han sol·licitat a l’IES de la població dels Ports.

Segons ha assenyalat la regidora d’Educació, Tere García, la preinscripció es realitza a l’IES ia l’Ajuntament de Vilafranca de manera manual, ja que la Conselleria no ha inclòs en el seu sistema digital de pre-inscripció a l’IES de Vilafranca.
Reunió Consell Escolar

Aquest fet fa preveure que Educació deixarà fora a la població dels Ports, per segon curs consecutiu, de la possibilitat d’impartir mòduls formatius de grau mitjà. La preinscripció s’obre per als mòduls formatius de Gestió Administrativa i Atenció a Persones en situació de Dependència.

L’IES i l’Ajuntament de Vilafranca també han remès la preinscripció manual a la resta de municipis dels Ports, l’Alt Maestrat i veïns municipis de Terol. Els pobles de Terol han manifestat la seua preocupació per l’eliminació dels cicles formatius, ja que nombrosos veïns de la Iglesuela, Mosqueruela o Cantavieja s’han format a l’IES de Vilafranca des de fa dècades.
Des de Vilafranca també es demanarà als municipis de la zona que donen suport a mocions perquè la Generalitat canvie de postura i retallada la formació a Vilafranca. Cal recordar que l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha sol·licitat una reunió a la consellera d’ Educació, María José Català, per exposar-li la situació i demandar que resconsidere la seua decisió, ja que el passat curs el mòdul de Gestió Administrativa es va eliminar al curs en què, precisament, comptava amb més preinscrits.
– Consell Escolar de Vilafranca
Cal recordar que la decisió d’iniciar la preinscripció compta amb el suport del Consell Escolar de Vilafranca, en el qual PSPV, PP, Compromís, sindicats, IES, col · legi Don Blasco de Alagón, associacions de pares i Escola Infantil van plantejar la necessitat de comptar amb formació secundària en el municipi. Altrament, només es podrà accedir desplaçant-se a Castelló.