Vilafranca celebrarà els dies 5 i 6 de juliol el I Festival de Música amb motiu del 775 aniversari

266

CARTEL-FESTIVAL-MUSICA

-Nota de premsa-

Vilafranca celebra aquest any els 775 anys de la seua Carta Pobla. Per aquest motiu a la Vila s’estan organitzant diverses activitats per commemorar-ho. Una d’elles serà la primera edició del Festival de Música de Vilafranca que se celebrarà els dies 5 i 6 de juliol a la localitat sota la direcció artística del músic Pere Joan Carrascosa. Per a la primera edició s’ha preparat una programació que inclourà diversos concerts de cambra. Així mateix el festival s’integrarà dins de la Nit de l’Art, que Vilafranca viurà a la nit del 5 de juliol. Cal destacar també la presència de músics pertanyents a la Unió Musical de Vilafranca i que tots els músics participants seran valencians.

Els concerts es desenvoluparan en diversos espais. El festival s’inaugurarà el dissabte 5 de juliol a les 19h a la Casa de Cultura amb la presència d’Aurora Peña, soprano; Óscar Oliver, piano; Fernando Pascual, violí; Isabel López, viola; Pere J. Carrascosa, violoncel; Juan López, contrabaix. Interpretaran la “Schubertíada” amb obres de F. Schubert.

-Nit de l’Art 5 de juliol

En el transcurs de la Nit de l’Art, en els diferents espais escènics actuarà el quartet de clarinets de la Unió Musical de Vilafranca. Interpretaran obres de J.S. Bach, I. Albéniz, L. Van Beethoven, G. Bizet, C. Debussy, R. Schumann, J. Strauss.

Al portal de Sant Roquet actuarà la soprano Aurora Peña a les 22.30h. Interpretarà “Lamento della Ninfa” de C. Monteverdi. Al saló gòtic de l’Ajuntament de Vilafranca Pere Joan Carrascosa, amb violoncel, oferirà la Suite n1 de J.S Bach.

Més tard, a la Plaça de l’Església arribarà la “Nit de tango”, amb Joe Petraski i els Carnissers del Tango. El festival conclourà el diumenge dia 6 de juliol a l’Església Parroquial. A les 12.15h actuarà el Projecte Brunnetti interpretant “Matinée” amb obres de Brunetti, JS Bach i N. Rota. L’entrada serà gratuïta.

El festival de música està patrocinat per l’ Ajuntament de Vilafranca y les empreses Marie Claire, Cerámicas Aparici, Transportes Monfort y Jujosa.