Vilafranca celebra Sant Cristóbal
Vilafranca celebra Sant Cristóbal

Vilafranca ha celebrat el passat cap de setmana la festa de Sant Cristòbal, patró dels xofers. Sis joves del poble han agafat la majoralia aquest any, amb la novetat de que ha estat la primera majoralia mixta de la història de Vilafranca. Dues xiques i dos xics que han hagut de buscar-se els corresponents “manolos” o “manoles”.


La jornada festiva s’iniciava el dissabte al migdia amb el dinar de socis que va aplegar més de 200 assistents. Un dinar de caire festiu i alegre que comptava amb el sorteig dels regals que donen tots els patrocinadors de la festa i que va culminar amb una vesprada de vaques a la plaça de bous. El bon temps va acompanyar, cosa que va afavorir que la gent s’apropara a passar la vesprada al cos taurí vilafranquí. A meitat vesprada els majorals van oferir a la mateixa plaça el berenar per als socis i el duo color va portar la música a la vesprada taurina.

La festa continuava per la nit amb el ball pla a la plaça d’en Blasc. Menuts i grans van ballar a ritme de les sis danses típiques vilafranquines interpretades per la Unió Musical de Vilafranca. La raspa i tot seguit tots a per la bosseta. La jornada es tancava per la nit al parador amb l’orquestra Mòdena.

El diumenge de matí, la majoralia, els “manolos” i “manoles” i el sant vestit i ben mudat, acompanyat de tot el seguici de vehicles van eixir en processó cap a l’ermita de la verge del Llosar. Allí es va oficiar la missa en honor al sant i al Peiró de la glòria es va fer la benedicció de tota mena d’automòbils, camions i qualsevol tipus de vehicle a motor. La processó va continuar fins a la creu dels caiguts ambientada pel soroll dels clàxons que van ser la nota dominant el matí del diumenge.

Vilafranca celebra Sant Cristóbal