Vilafranca celebra Sant Blai malgrat vents de 100 km/h

370
PUBLICITAT

Vilafranca va viure diumenge dia 5 la festivitat de Sant Blai malgrat el fort vent. La jornada es va iniciar amb la missa cantada per la Rondalla de Vilafranca. Com és costum en la celebració religiosa es van beneir els caramels. A continuació els majorals de la festa van convidar a tots els veïns a l’antiga Llotja. Després es va iniciar la Ronda pels carrers de la localitat, en la qual van desfilar els majorals, la Rondalla, el Grup de Ball i veïns i veïnes. No van faltar tampoc les cavalleries sobre les que, sobretot, es van pujar els xiquets i xiquetes. El recorregut va finalitzar al Carrer Sant Blai amb una xicoteta invitació per a tots els participants. A la Ronda es va exhibir la monumental tortada que elaboren els majorals per a la festa que desfila amb carro per les seues dimensions.

L’intens vent que va bufar a Vilafranca, que durant esta jornada va arribar als 100 km/h no va impedir que es visqués la festa. Majorals i rondalla van celebrar un dinar de germanor.

A la vesprada va tenir lloc la típica Almoneda en la qual es van subhastar tots els productes que havien estat donats als majorals. Així mateix es va sortejar la tortada que, com és costum des de fa uns anys, es va repartir en quatre trossos per, així, fer més participatiu el premi.