Vilafranca celebra Sant Blai el 4 de febrer

156
Vilafranca celebra Sant Blai el 4 de febrer
Vilafranca celebra Sant Blai el 4 de febrer

Vilafranca celebrarà la festivitat de Sant Blai el pròxim 4 de febrer. Malgrat que no hi ha majorals encarregats d’organitzar els actes el Grup de Ball i la Rondalla de Vilafranca faran possible que es mantinga la tradició. El dia començarà amb una missa baturra en la parròquia de Santa María Magdalena de la localitat. En la missa tindrà lloc la benedicció dels caramels i és que, Sant Blai, és el patró de la gola.

A continuació començarà la ronda pels carrers de la localitat, a càrrec del Grup de Ball i la Rondalla de Vilafranca. Com és costum recorreran els carrers del poble interpretant la jota i danses del municipi. L’eixida tindrà lloc des de la Placeta de Baix. S’ha convidat a participar en la ronda a tots els que desitgen desfilar amb les seues cavalleries.

A Vilafranca es diu que Sant Blai era el Sant Antoni pobre, ja que la seua celebració arribava després de la festa antoniana. No obstant açò, a Vilafranca, després de la seua recuperació, es manté dins del calendari anual de celebracions.