Vilafranca celebra Sant Blai beneint caramels i sortejant una tortada d’un metre de diàmetre

420

Vilafranca va viure diumenge la festivitat de Sant Blai. Aquest any els membres de la Penya “El Carreró”, que ja es van fer càrrec de la majoralia fa quinze anys, van tornar a organitzar les activitats dedicades al patró de la gola i la veu.

3-IMG_0275

Els actes es van iniciar al matí amb la missa que es va celebrar a l’església de Santa Maria Magdalena. La celebració va estar cantada per la Rondalla de Vilafranca. A la missa es van beneir els caramels que després es van repartir pels carrers de la localitat.

5-IMG_0363

Després es va celebrar una invitació a l’edifici de La Llotja. A continuació va començar la Ronda de Sant Blai pels carrers de la localitat. Va desfilar la rondalla i grup de ball de Vilafranca. Els majorals, en cistelles, portaven els caramels beneïts així com moscatell i anís per a tots els que volien beure. Els caramels es van anar repartint en el transcurs de la ronda. Durant el recorregut es va escoltar la jota de Vilafranca i també jota aragonesa. A més el grup de ball va dansar al Portal de Sant Roc o la Plaça d’En Blasc.

6-IMG_0373

A la ronda no va faltar la tradicional desfilada de la tortada que s’anava a sortejar a la vesprada. A més tampoc van faltar les cavalleries guarnides que van servir perquè els xiquets desfilaren una ratet a cavall.

2-IMG_0205

A la vesprada es va celebrar la típica Almoneda en la qual es van subhastar tot tipus de pastes i productes del forn donats pels veïns perquè, d’aquesta manera, els majorals pugueren recollir fons per a la festa. Finalment es va sortejar la gran tortada de més d’un metre de diàmetre que van elaborar els majorals.

1-IMG_0185

A Vilafranca la festivitat de Sant Blai es considera com el Sant Antoni pobre ja que es repeteixen els mateixos actes que el diumenge de la festa del patró dels animals.

7-IMG_0378 (1)