Vilafranca celebra la XXIII Fira de la Magdalena el 20 i 21 de juliol

406
PUBLICITAT

El cap de setmana del 20 i 21 de juliol Vilafranca viurà la XXIII edició de la Fira de la Magdalena amb multitud d’activitats. Cal recordar que Vilafranca és Capital Cultural Valenciana juntament amb Altea durant aquest 2019. Un dia abans, el divendres 19 a les 22.30h, tindrà lloc el tradicional Concert Extraordinari de la Fira de la Magdalena oferit per la Unió Musical de Vilafranca en el Frontó Municipal.
Així les coses, el dissabte a les 08h obrirà les seues portes el recinte firal per als expositors i ramaders. A les 10h se celebrarà el XXI Cross Popular de l’Escola Esportiva de Vilafranca. Seguidament, a les 11.30h, tindrà lloc el trasllat dels poltres amb cavalls des de la Dehesa fins al recinte firal. 
La inauguració oficial de la Fira serà a les 12h i en ella participaran l’alcaldessa, Silvia Colom, i la Corporació municipal juntament amb els representants de la joventut 2018. A la mateixa hora començaran els tallers d’artesania demostratius i participatius per a totes les edats. 
A les 13h arribaran els poltres i cavalls al recinte. A continuació eixiran els genets cap a Les Fonts del Llosar on hi haurà un dinar de germanor dels participants. 
Ja a la vesprada, a les 16.30h està prevista l’arribada dels genets a la secció ramadera. A les 18h hi haurà un exhibició eqüestre a càrrec del Centre Eqüestre Jesús Verdia d’Onda a la qual seguiran passejos a cavall per a xiquets i xiquetes. 
A les 19h la Casa Social acollirà la presentació del llibre ‘La maldición del peregrino de Portell’ de Pedro Luís Bellés. 
Xarxa Teatre, acompanyats per la Rondalla de Vilafranca, delectaran als assistents a la Fira amb la representació del ‘El Dolçainer de Tales’ a les 20h. Així mateix, a les 20.30h hi haurà un eixida nocturna eqüestre amb sopar campestre. 
El tancament del recinte firal serà a les 21h però les activitats continuaran amb la presentació del grup musical local ‘Blue Star’ a la Sala Carles Pons de la Casa de Cultura a les 22.30hLes activitats continuaran el diumenge i començaran amb l’obertura del recinte firal a les 10h. A les 11h hi haurà una exhibició de gossos pastors amb Juli Bayot i els seus inseparables Gandalf i Chispa. A continuació, a les 12h, hi haurà una nova jornada de tallers demostratius i participatius per a tots els públics. 
A les 12.30h es realitzarà el trasllat dels poltres amb cavalls des del recinte firal fins a la Dehesa. 
L’activitat continuarà a la vesprada amb una visita teatralitzada al patrimoni de pedra seca a les 17h. A més, a les 18h a la Casa Social s’oferirà la conferència “Don Rodrigo Díaz de Vivar. El Cid Campeador. Semblanza”.
L’acte de clausura de la Fira de la Magdalena 2019 serà a les 21h. 
Cal assenyalar, que durant tot el cap de setmana es podrà visitar l’exposició fotogràfica dels 40 anys de l’Aplec dels Ports i l’exposició “Sabies que?”. Les dos podran veure’s en horari de 17h a 20h a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament.