Vilafranca celebra hui el dia de les paelles

569
Vilafranca celebra hui el dia de les paelles
Vilafranca celebra hui el dia de les paelles
PUBLICITAT

Ahir dijous la jornada va estar dedicada a Sant Roc i als Quintos. Va donar començament amb una diana i mascletà a càrrec de la Unió Musical de Vilafranca. Al matí es va celebrar Missa Major en honor de Sant Roc seguida d’una processó. També es va realitzar el campionat de futbolí, jocs infantils i les finals de Botifarra i Guinyot.

A la vesprada, hi va haver corro de vaques, concurs de tatxa i Rosari de Sant Roc. El sopar del bou es va servir a la Carpa i va estar amenitzat per la xaranga Curts do it. En acabar els assistents van jugar al bingo. A partir de la mitjanit la Plaça de Bous va acollir la música de l’orquestra Bandalay amb temes de pop rock dels anys 70, 80 i 90 i una discomòbil.

Avui divendres és el Dia de les Paelles. Al matí, a la Tasca el grup Trencaperols realitza tallers infantils i els participants del concurs de paelles poden recollir la llenya i l’arròs per començar a elaborar-les. A la vesprada, l’associació de cadafals organitza un desafiament de ramaderies en què participa la de Germán Vidal de Cabanes i els Germans Asensi d’Orba. A continuació es provarà el bou Fuseller de la ramaderia de Francisco Fernández Herrero i a la Tasca hi haurà festa basca amb exhibició d’esports rurals a càrrec del grup de Aizkolaris Bihurrí, txacolí i pinxos.
Després del berenar-sopar a la Tasca, organitzat per l’Associació de Cadafals, s’embolarà el bou de la vesprada i la festa continua amb l’orquestra Centauro i una discomòbil a la Carpa de Festes.

Demà dissabte comença l’últim cap de setmana de les festes amb un encierro i bou embolat infantil. Al migdia, els més menuts també tenen la diversió assegurada amb l’humor groc amb atraccions aquàtiques. Serà a la vesprada quan aquest popular joc es realitze en la seua versió per als adults. A les 18 hores es realitzarà la prova del bou Avispado de la ramaderia La Laguna patrocinat per la penya El Ventanillo i el tardeo a la Tasca oferirà l’actuació de Les XL amb l’espectacle “Abandona’t molt”.
Després del sopar es s’embolarà el bou de la vesprada i la festa arribarà amb l’orquestra Àgora i una discomòbil a la Carpa de Festes.