Vilafranca celebra el Dia de les Barres

242
PUBLICITAT

Vilafranca segueix immersa a tots els preparatius de la festa de La Publicata en honor a Sant Antoni. Diumenge dia 15 de gener s’ha celebrat el Dia de les Barres. En aquesta jornada es tallen i s’arrosseguen fins al poble les barres de pi que conformaran l’estructura de la monumental barraca que s’aixecarà divendres que ve dia 20 i es carregarà de malea el proper dissabte dia 21.

Aquest matí, a les 10h, la majoralia ha convocat tots els voluntaris al seu local per eixir cap a la muntanya comunal. Al local dels majorals els voluntaris han pogut degustar un pastís farcit de confitura de carbassa, gairebé acabat de sortir del forn, ja que dissabte es van amassar milers de pastissos per ser repartits i venuts durant la festa.

Els voluntaris i voluntàries juntament amb els majorals han eixit cap a la muntanya per talar els pins. Un cop talats els arbres marcats prèviament s’han enganxat als tirs d’animals que els han tret fins al camí. Durant el matí s’han sentit les motoserres. Els quatre pins més rectes i de dimensions més grans seran els que conformaran l’estructura piramidal de la monumental foguera, mentre que la resta de troncs serviran per consolidar l’estructura.

Un cop talats tots els arbres la comitiva ha tornat a Vilafranca on ha entrat passades les 15h. Les reates d’animals, guiats pels traginers, han dipositat les barres a la Plaça don Blasco on romandran a l’espera de ser aixecades a l’aire divendres que ve. En aquesta jornada és costum que els majorals obsequien els voluntaris amb un plat tradicional com és l’arròs amb coliflor. A més, durant el matí de treball no hi han faltat els cacaus, les botes de vi i les figues seques.