Vilafranca celebra el Dia de la Dona amb activitats reivindicatives

673
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat la programació de les activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona, commemorat el 8 de març. Les activitats transcorreran al llarg de tot el mes de març, des de ponències, fins a accions per implicar a tots els veïns i veïnes.


El dimarts 2 de març ja es va donar el tret d’eixida a la programació, amb  la ponència online ‘Emprenem juntes’, organitzada per la Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials Els Ports (XCIES) i amb la col·laboració de les Agències d’Igualtat de Morella i Vilafranca. Ahir mateix també es va il·luminar la façana de la Casa Social de Vilafranca de color morat. Durant aquesta mateixa setmana, les Agències d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Morella i la Mancomunitat Comarcal Els Ports han convidat a tots els veïns i veïnes a engalanar els balcons amb davantals per a rebutjar les violències masclistes sota el lema ‘Si les dones s’aturen s’atura el món’. El dilluns dia 8, Dia Internacional de la Dona, es llegirà el Manifest en suport a les Dones, així com un manifest virtual de les Associacions de Dones de la Comarca.
Durant els mesos de febrer i març també s’han organitzat i organitzaran activitats relacionades en el Dia de la Dona als centres educatius, com el Taller de Biblioteca Humana, la posada en marxa del projecte educatiu ‘Dones que fan història’, l’elaboració d’un calendari feminista, el taller ‘#Senseetiquetes: per a la construcció d’un futur professional sense estereotips de gènere’; així com el repartiment de mascaretes, motxilles i bolígrafs de color morat a tots els i les alumnes dels centres educatius.