Vilafranca celebra aquest cap de setmana Sant Antoni

202
Sant Antoni Vilafranca

Vilafranca inicia demà divendres els preparatius de la festa de Sant Antoni amb la plantada de la monumental barraca. Es tracta de l’única d’estructura piramidal que es construeix en els pobles dels Ports ja que la resta s’eleven amb un pi central o maio.

El dissabte i el diumenge seran els dies centrals de la festa del patró dels animals. El dissabte al matí els majorals han convocat als voluntaris per a eixir cap a la muntanya a tallar la Malea, la llenya que es prendrà en la foguera. Passades les 15h tindrà lloc un dels actes més emblemàtics de la festa com és l’Alto de la Malea, en el que un guarda forestal detindrà a la caravana de burros i cavalls carregats de llenya. Després de la representació dels versos de l’Alto es llegiran les relacions, versos satírics al voltant dels majorals de la festa.

A la vesprada es carregarà de llenya la barraca i no faltarà la ronda pels carrers del poble mentre estarà obert el local dels majorals on es podran degustar i comprar pastissos elaborats amb confitura de carabassa.

A la vesprada també tindrà lloc la representació de l’acte sacramental de la Vida de Sant Antoni i a continuació el sainet “Fenómeno”.

A la nit es calarà foc a la monumental barraca.

Sant Antoni Vilafranca (1)
Cartell Ronda

El diumenge, dia de Sant Antoni, estarà protagonitzat per la missa en honor al sant, la processó, la benedicció dels animals i la Ronda de Sant Antoni, amb la presència de l’àngel, Sant Antoni, el dimoni i la temptadora. La Rondalla i Grup de Ball de Vilafranca amenitzaran el matí en la que desfilaran les cavalleries engalanades. Com és costum en la Ronda no faltaran dos destacats cantadors de jota. Es tracta d’Alfredo Val i Maria Pilar Vaquedano.

A la vesprada, l’Almoneda posarà el punt i final al cap de setmana central dels actes de la Publicata de Sant Antoni.

Sant Antoni Vilafranca (2)

Sant Antoni Vilafranca (3)
Programa