Vilafranca aprova un pressupost de 2,1 milions

214
Plenari a Vilafranca

-L’equip de govern ha reduït més d’un 75% el deute existent.
-Es destinen més de 400.000 a inversions
-l’Ajuntament contractarà a 11 persones a 2015

Plenari a VilafrancaL’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat amb els vots del PSPV i l’abstenció del PP i Compromís els pressupostos de 2015. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha felicitat l’equip tècnic d’intervenció del consistori per la feina que han dut a terme en el seu elaboració.

Els comptes pugen a 2,1 milions d’euros. Suposa un increment del 3,7% respecte al de 2014. La intenció de l’equip de Govern en la seva elaboració és mantenir tots els serveis que presta el consistori. Així mateix l’alcalde ha incidit que una altra de les prioritats és la creació de llocs de treball. Per a això es destina una important partida que permetrà la contractació de set persones durant uns mesos i quatre persones durant un període de mig any, a més d’una beca destinada a l’aula d’informàtica. El primer edil ha incidit que a través de les inversions també es tractarà de fomentar la creació de llocs de treball. La partida inversora és la que més puja, arribant fins als 406.000 euros. L’alcalde ha manifestat la seva preocupació pels aturats de llarga durada, aspecte al qual pretén fer front el consistori en la mesura de les seves posibilidades.Un any més el municipi donarà un important suport a totes les entitats i associacions del municipi. Es donarà suport a un total de 27 associacions, entitats i col·lectius. El municipi, a més, els dóna cobertura a l’organització d’actes i cessió de locals.

-Amortització de deute

D’altra banda el municipi dedicarà 77.000 euros per a l’amortització de préstecs. En els 11 anys de l’equip de Govern del PSPV s’ha passat d’un deute amb els bancs d’un milió d’euros. El 2015 la xifra passarà a 268.000 euros. En quatre anys més es preveu que es pugui saldar completament el deute. En 2019 el municipi estarà completament sanejat.

-Inversions:

Les principals inversions passen per la urbanització del Carrer Miralles de Carro. Una altra actuació destacada serà la reforma de la piscina descoberta. El consistori també apostarà per la construcció del gimnàs municipal en diferents fases.

-Pagament a proveïdors

L’alcalde ha destacat així mateix que les condicions financeres del consistori permeten complir rigorosament el pla de pagament a proveïdors, pagant les factures que rep el municipi en un termini de 30 dies.