Vilafranca aprova un pressupost de 2 milions d’euros marcat pel deute de la Generalitat

215
Plenari Vilafranca
Plenari Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat un pressupost de 2.048.577 euros. En 2013 va ser de 2.108.000. Els comptes estan condicionats pel deute de la Generalitat, que ha de pagar a Vilafranca més de 750.000 euros, amb subvencions que fa 5 anys que endeuta el govern autonòmic a la població. El deute de la Generalitat obligarà a Vilafranca a destinar 60.000 euros al pagament de prèstecs a més dels 50.000 ja abonats en matèria d’interesos. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena ha recordat que estos diners es podrien dedicar a inversions o reducció d’impostos si la Generalitat pagués. Tot i això l’Ajuntament reduirà el coeficient de l’IBI per compensar la pujada cadastral feta des de Madrid. Tanmateix es redueix l’IBI per a families nombroses i persones amb menys ingresos.

-Reducció del deute.
En 2014 l’Ajuntament quedarà amb un deute de 345.000 euros. Fa 11 anys superava el milió d’euros i estos anys s’ha reduït en més de 600.000. En cinc anys l’Ajuntament estarà sanejat.

-Pou a La Parreta

Una de les inversions més importants serà el Pou de La Parreta. En este sentit Vilafranca espera l’ajuda de la Diputació i la Generalitat per garantir l’abastiment d’aigua. El pressupost del pou supera els 250.000 euros.

A banda el consistori dedicarà els plans provincials i els recursos dels fons eòlics a construir una nova bàscula per a vehicles pesants, a ampliar el cementiri i a les obres de les pedanies. Al cementiri queden nínxols per a un any.