Vilafranca aprova les ajudes del 0,7% per a projectes del desenvolupament

635
Tere Garcia, Regidora d'Educació
PUBLICITAT

-Des de fa més de 10 anys el consistori manté aquesta consignació pressupostària

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat les ajudes que cada any destina a projectes de cooperació i desenvolupament. Es tracta del 0’7% del pressupost anual. La regidora de Benestar Social, Maria Teresa Garcia, ha explicat que el dictamen del Consell de Benestar Social ha decidit que els 8664 euros es destinen a diferents iniciatives.

Així Nous Camins rebrà 3.292 euros per a un projecte que busca combatre la presència de nens i joves als carrers. Mans Unides rebrà 2079 euros per a un projecte d’accés d’educació primària a Ghana. D’ell es beneficiaran un total de 140 xiquets i xiquetes. ADECOI rebrà 3292 euros per a un projecte de formació i capacitació en l’àmbit tèxtil.

Cal recordar que des de fa més de 10 anys Vilafranca destina recursos econòmics per a projectes de cooperació. La regidora de Serveis Socials, María Teresa García, ha assenyalat que tot i la crisi econòmica el consistori sempre ha primat l’aportació a projectes de cooperació. De fet, nombroses ONG manifesten el seu reconeixement al municipi en ser “un dels pocs de la Comunitat Valenciana que manté aquesta aportació, tot i els moments de crisi que s’han viscut”.

Així mateix ha ressenyat que en els últims anys s’ha posat en marxa la iniciativa Vilafranca Solidària, que cada any ha treballat de manera especial una iniciativa. Aquest any Vilafranca Solidària està treballant especialment amb infants i joves, fomentant els valors de la solidaritat i el joc com a eina educativa.