Vilafranca acull amb gran èxit la presentació del projecte RUVIL (The Rural Village Link)

96
Vilafranca acull amb gran èxit la presentació del projecte RUVIL
Vilafranca acull amb gran èxit la presentació del projecte RUVIL
PUBLICITAT

Dissabte passat 21 de juny, la localitat de Vilafranca es va convertir en l’epicentre de la innovació rural amb la presentació oficial del projecte RUVIL (The Rural Village Link), una proposta de digitalització i revitalització turística per als territoris de l’Alt Maestrat, Els Ports i Maestrazgo, comarques de la província de Castelló i també de Terol. L’esdeveniment, que va tindre lloc en l’espai sociocultural de la localitat, va reunir veïns de Vilafranca, Associacions i entitats.

RUVIL és una iniciativa que busca connectar pobles, històries, gastronomia i experiències del territori a través d’una plataforma digital innovadora que posa en valor els recursos locals (última milla) i ofereix eines tecnològiques per al desenvolupament sostenible del turisme rural. Amb una clara aposta per l’arrelament, la identitat i el futur del medi rural, RUVIL es posiciona com una eina al servei dels pobles xicotets amb visió de servei per al turisme rural.

“La presentació de RUVIL ha sigut un èxit. Vilafranca ha respost amb il·lusió, i això ens dona més força per a continuar treballant”, va assenyalar Lola Bordás, impulsora del projecte, qui va destacar la importància de construir ponts entre tradició i innovació: “Volem demostrar que es pot innovar des del rural, que la digitalització també és per als pobles, i que el futur del turisme passa pel local, per l’autèntic, per les nostres arrels”.

L’acte va començar amb la benvinguda institucional de l’Alcaldessa de Vilafranca Silvia Colom, posteriorment, un dels moments més aplaudits de l’acte va ser la taula redona sobre comunicació en entorns rurals, que va generar un viu debat entre els assistents i va posar en relleu la necessitat de comptar amb narratives pròpies per al desenvolupament rural. Moderada per la mateixa Bordás, la conversa va comptar amb tres veus imprescindibles:

  • Lluis Puig, periodista amb una àmplia trajectòria en mitjans valencians i coneixedor de la realitat rural, va defensar el paper del suport institucional per a generar oportunitats com a motor de transformació i cohesió territorial.
  • Víctor Tena, comunicador i creador de contingut des de l’àmbit rural, va parlar de la seua experiència com a narrador d’històries locals i de la importància de “parlar des del territori i no sols sobre ell”.
  • Andrea Burriel, gestora de continguts i especialista en xarxes socials aplicades a l’àmbit rural, va exposar claus per a adaptar els missatges a les noves generacions i plataformes: “No es tracta només d’estar en digital, sinó de fer-ho amb autenticitat”.

L’esdeveniment va culminar amb un doble sorteig que va aportar un toc lúdic i simbòlic a la jornada. D’una banda, es va realitzar un sorteig entre 10 restaurants del territori —pertanyents a les comarques dels Ports, Alt Maestrat i el Maestrazgo turolense— per a triar l’establiment que acollirà una experiència gastronòmica vinculada al projecte. El guanyador va ser el Restaurant El Forn de la Mata, conegut per la seua cuina de proximitat i el seu defensa del producte local.

D’altra banda, entre els aproximadament 80 inscrits prèviament al sorteig, es va sortejar un sopar per a dues persones, resultant guanyador Michel Porcar, qui podrà gaudir d’una experiència gastronòmica completa en el restaurant seleccionat.

Amb una cuidada posada en escena, una identitat visual que connecta tradició i contemporaneïtat, i una forta presència en xarxes socials, RUVIL inicia així el seu camí.

El projecte RUVIL naix amb el suport del Ministeri de Turisme i Indústria a través dels Fons Next Generation i el Pla de Recuperació i Resiliència a través de la subvenció de Digitalització i Última Milla.