Vilafranca acomiada el 2021 amb la única Sant Silvestre de la comarca

779

Vilafranca va dir adeu al 2021 amb la popular carrera de Sant Silvestre. Quasi un centenar de corredors i corredores es van donar cita a la plaça d’En Blasc per recórrer els quasi 4km d’aquesta cursa festiva. Una carrera molt lleugera, apta per als atletes més ràpids.

L’Ajuntament va dubtar en realitzar-la a causa de l’augment dels contagis i per l’alta incidència propiciada per la nova variant. No obstant això, es va decidir tirar endavant ja que és una activitat a l’aire lliure i on la gent respecta estricament les mesures de seguretat. I és que els corredors van mantenir de forma reglamentària la mascareta a l’eixida i a l’arribada a meta.

Els primers en córrer van ser els xiquetes i les xiquetes de les categories inferiors, enguany dividides en 3 per evitar aglomeracions: de 0 a 5 anys, de 6 a 10 i d’11 a 16. A partir de 16 anys corrien tots alhora en la mateixa categoria.

En categoria absoluta masculina, la primera posició va ser per a Àlex Pons, que arribava al mateix temps que el segon classificat, Javier Vives. En tercera posició va entrar David Guimerà. En categoria femenina la victòria va ser per a Betlem Pons. El podi el completaven Laia Tena i Noa Honrubia. Tots els esportistes participants van ser obsequiats amb una medalla.

La plaça d’En Blasc va gaudir de gran afluència de públic en una vesprada de temperatures primaverals més pròpies del mes de maig que del desembre vilafranquí.

D’aquesta manera, la Sant Silvestre més antiga de la comarca acomiadava un any atípic per donar pas al 2022.