-La formació i conferències tindran lloc els dies 8, 9, 11 i 12 de juliol

Vilafranca rebrà el proper 11 de juliol als participants del curs sobre les construccions de pedra en sec que organitza la Universitat Jaume I. Durant tota la jornada es farà a la localitat un taller de reparació d’aquest tipus de murs, que estarà supervisat per Francisco Pardo, professor de la Universitat CEU Cardenal Herrera; Pau Altaba, estudiant de postgrau de la Universitat Politècnica de València i Coral Escorihuela, estudiant de postgrau de la Universitat Jaume I.

El curs, a més, es desenvolupa al Campus Universitari on els alumnes podran assistir a diverses conferències relacionades amb el valor patrimonial del paisatge. Les jornades tenen com a objectiu debatre i buscar un consens entre les diferents administracions per avançar en la protecció de les construccions de la Pedra en Sec a la província de Castelló. Així mateix, es presentaran projectes ja desenvolupats en altres països que permeten visualitzar la futura protecció que es pot oferir a aquesta arquitectura típica d’alguns municipis de l’Alt Maestrat.

Óscar Tena, alcalde de Vilafranca, participarà el proper divendres 8 de juliol a la conferència “Inventari de pedra seca al terme de Vilafranca” juntament amb Coral Escorihuela, estudiant de postgrau de la Universitat Jaume I. El Campus Universitari acollirà els dies 8 i juliol 9 ponències d’acreditats professors i investigadors d’universitats valencianes i italianes. El 12 de juliol, Vistabella celebrarà l’última jornada d’aquesta formació amb un curs de reparació de casetes de pedra en sec.