Vila-real i Cinctorres divulgaran el coneixement científic sobre les restes de dinosaures entre prop de 600 escolars

496
Visites al museu de dinosaures de Cinctorres des de Vila-real
PUBLICITAT

Visites al museu de dinosaures de Cinctorres des de Vila-real
Visites al museu de dinosaures de Cinctorres des de Vila-real

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i l’alcalde de Cinctorres, Antoni Ripollés, han presentat hui en la localitat de Els Ports el conveni de col·laboració entre ambdues poblacions per tal de difondre les investigacions i el patrimoni paleontològic, en particular en allò relatiu a les restes fòssils de dinosaures trobades al jaciment Ana de Cinctorres. El director de les excavacions i president del Grup Guix, el vila-realenc Andrés Santos, serà el coordinador de les activitats previstes al conveni, de caràcter eminentment divulgatiu i lúdic, i ha estat present també en la presentació del conveni, que ha comptat amb el regidor de Cinctorres Josep Gisbert i la regidora vila-realenca d’Educació, Rosario Royo. L’alcalde i la regidora s’han desplaçat fins a Cinctorres i han pogut visitar alguns dels espais que també es coneixeran en les activitats previstes al conveni, com el museu de dinosaures habilitat a la planta baixa del palau de Sant Joans o el jaciment on s’han trobat les restes de dinosaures.

El conveni consisteix en la realització de tallers a centres docents de Vila-real per tal de donar a conéixer als alumnes aquesta rama de la ciència, amb xarrades i sessions pràctiques, així com visites de camp a Cinctorres. En les activitats participaran els centres d’educació secundària Miralcamp, Professor Broch i Llop, Francesc Tàrrega, Fundació Flors, Bisbe Pont i Santa Maria, així com el centre La Panderola d’educació especial, el centre públic Escola Taller i el col·legi Cervantes. En total, hi participaran 583 alumnes de Vila-real, dels quals 445 també faran eixides de camp.

L’alcalde de Vila-real ha valorat molt positivament la firma d’aquest conveni, que s’emmarca en el projecte de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, en la línia d’apropar als més menuts i joves les inquietuds per la ciència i el treball d’investigació que hi ha darrere dels descobriments paleontològics. Benlloch, a més, ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament de Vila-real d’ampliar el conveni per tal que altres col·lectius de Vila-real, com les mestresses de casa o els usuaris del CEAM, associacions o col·lectius de tot tipus, puguen també conéixer el treball d’investigació i el patrimoni paleontològic de Cinctorres. L’alcalde del municipi de Els Ports, per la seua banda, ha agraït l’Ajuntament de Vila-real l’oportunitat que ofereix el conveni per tal de difondre el patrimoni i les possibilitats turístiques de la població. Els dos han coincidit a destacar els vincles que històricament han unit sempre els dos municipis, que es reforcen ara amb la signatura del conveni de col·laboració.