VIII Jornades Gastronòmiques de la Trufa, 11 de gener a 10 de març de 2019 Albocàsser , Benassal , Catí , Culla

1009
PUBLICITAT

Les “VIII Jornades Gastronòmiques de la Trufa” se celebraran els caps de setmana de l’11 de gener al 10 de març en restaurants i comerços els municipis d’Albocàsser, Benassal, Catí i Culla.


Seran huit, un més que l’any precedent, els establiments de restauració que oferiran menús basats en la trufa amb preus entre els 19 i els 40 €, i que combinaran la gastronomia tradicional de la zona amb innovacions basades en la trufa.


En els menús podem trobar plats com: “Carpaccio de bou amb vinagreta de trufa”, “Ensalada de formatges de Catí amb amaniment de trufa negra”, “Crema temperada d’espàrrecs blancs amb trufa negra i tartar de tonyina”, “Sashimi de salmó marinat amb salsa de cítrics, freses i oli trufat”, “Arròs melós amb guatles bolets i trufa”, “Terrina de corder trufat amb melmelada de clemenules”, “Raviolis de pera amb salsa de formatge trufat”, “Estofat de cabirol, cigrons i múrgola amb el seu suc trufat”, “Caldereta de llagosta, llagostins i vaquetes amb trufa”, “Bacallà gratinat amb all-i-oli de tòfona”, …plats que són autèntiques delícies per a gaudir de tot el sabor d’aquest gran producte gastronòmic de la província de Castelló.


També en les postres, els restauradors que participen en aquestes jornades innoven amb el sabor de la tòfona per a tancar un sensacional menjar: “Pasta fullada de crema amb tòfona i peres al vi negre”, “Abadejo amb salsa de vainilla i trufa”, “Mini-collada amb mel trufada, gelat de pistatxo i llesca amb ou amb legue de carabassa”, “Biscuit glacé de torró de Catí i xocolate calent amb trufa”, “Tronc de xocolate farcit de trufa”, són alguna de les postres que podrem degustar i que formen part dels esplèndids menús presentats.


Així mateix, els comerços participants ofereixen diferents productes elaborats amb trufa com a formatges, pastissos i pastes o embotits.
D’aquesta forma, les jornades de la trufa s’uneixen als atractius patrimonials i culturals d’aquests municipis i creen una jornada completa per al visitant.