VIII Jornades de la Memòria Històrica de Vistabella del Maestrat

732
Cartell memòria històrica Vistabella
PUBLICITAT

El cap de setmana del 8 i 9 de juliol tindran lloc les VIII Jornades de la Memòria Històrica de Vistabella, amb presentacions, debats, xarrades i una eixida.

El dissabte 8 de juliol, a les 12 h, començaran els actes de les VIII Jornades de la Memòria Històrica de Vistabella del Maestrat, amb l’obertura de les mateixes per part de l’alcaldessa, Belén Bachero, i la presentació del programa pel Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (GRMHC). Seguidament, Ferran Puchades, secretari autonòmic de Justícia, presentarà la Llei de la Memòria Democràtica i per la Convivència de la Comunitat Valenciana. En acabar, hi haurà un debat amb el GRMHC.

A la vesprada, a les 16.30 h, tindrà lloc la presentació del llibre Tragèdies Silenciades, a càrrec de l’autor Raül González Devís. A continuació, a les 18 h, s’ha programat la presentació dels projectes de fosses de la memòria del GRMHC, del mapa de fosses de la província de Castelló i del projecte d’exhumació al cementeri civil de Castelló, per Maribel Peris i Juan Luis Porcar, membres del GRMHC.

El diumenge 9 de juliol a les 9.30 h s’eixirà cap a Atzeneta del Maestrat per a visitar trinxeres de la guerra civil, fent un itinerari del bombardeig d’Atzeneta. Posteriorment, hi haurà una lectura de poemes en homenatge a les víctimes dels bombardejos a la localitat, per Jaume Gil Saura.

Les jornades estan organitzades per Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, l’Ajuntament de Vistabella i la Generalitat Valenciana.