– La Diputació ha fet una inversió de més d’un milió d’euros per a reforçar 9 quilòmetres de ferm i ampliar les corbes

Javier Moliner ha inaugurat la carretera d’accés a Vallibona des de la N-232 després dels intensos treballs duts a terme amb l’objectiu de reforçar el ferm i ampliar les corbes per a millorar la seguretat vial. D’aquesta forma, la carretera està operativa aquests dies, en els quals l’afluència de visitants a la comarca dels Ports és massiva.

Aquesta inversió d’1,1 milions d’euros s’ha produït després de la sol·licitud que ha fet l’Ajuntament de Vallibona ja que es tracta d’un vial que presenta problemes per la seua gran estretor, amb nombroses corbes i que cada hivern es veu afectat per l’acció de les màquines llevaneu, que es veuen obligades a circular per aquesta carretera per a desbloquejar l’accés al municipis durant les habituals tempestes hivernals.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, que ha inaugurat aquesta carretera després de la seua rehabilitació al costat de l’alcalde del municipi, Juan José Colom, ha destacat que “aquesta inversió ha servit per a condicionar nou dels 16 quilòmetres del seu traçat, que estaven en molt mal estat i havien de ser condicionats”. “Els veïns de Vallibona es mereixien aquest esforç per part del Govern Provincial per a garantir les seues oportunitats de futur en sectors com el turístic o, especialment, l’agroalimentari, fet fonamental per a seguir construint territori, per a seguir construint societat i per a seguir construint província”, ha assegurat Moliner.

L’actuació realitzada per la Diputació de Castelló ha consistit en el reforç del ferm, eixamplament de les corbes i millora de la seguretat vial de la CV-111 d’accés a Vallibona des de la N-232. S’ha actuat sobre 9.270 metres dels 16 quilòmetres que comprèn aquest tram, amb, entre altres mesures, la millora del ferm i ampliació de l’ample de les cunetes fins als 5 metres en els trams més estrets. La inversió de la Diputació de Castelló encaixa de ple en la seua estratègia de Repoblem per a combatre la despoblació en el món rural, i ha sigut d’1.100.849 euros en un municipi de menys de 80 habitants.

Nombroses actuacions en carreteres dels Ports

Javier Moliner ha ratificat el seu compromís tant amb el municipi com amb tota la comarca dels Ports i ha recordat que “en el Govern Provincial estem responent al llarg de la legislatura amb les infraestructures en una comarca en la qual no només hem pogut acabar la carretera d’accés a Vallibona, sinó que, a més, hem engegat fa uns dies la carretera de Morella a Xiva, tenim ja quasi acabada la carretera que uneix la Todolella amb Olocau, hem actuat en un bon tram del Camí de la Canà i és imminent l’actuació de la carretera de la Mata fins al límit de la província”.

“Tot això permet a la comarca dels Ports mirar al futur amb la tranquil·litat de saber que les comunicacions no seran un problema per al progrés de tots els veïns” ha explicat Moliner.