Vídeo. El Consorci Provincial de Bombers de Castelló manté actiu tot el seu dispositiu per nevades

468
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • Les màquines llevaneu i vehicles saler han représ les seues tasques el dilluns a primera hora del matí per a netejar totes les rutes assignades al Consorci

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló manté actiu tot el seu dispositiu per nevades, preparat per a fer front a les conseqüències de la Borrasca Gloria. Per això, des de primeres hores del matí del dilluns el CPBC ha coordinat la neteja de la totalitat de vials assignats al Consorci a l’interior de Castelló, que es troba en el nivell roig de l’avís per nevades de l’AEMET i en Emergència 0 decretada per la Generalitat Valenciana.

Per a fer front a aquest episodi de nevades, el Consorci compta, entre altres recursos, amb 18 màquines llevaneu, 8 vehicles saler i 250 tones de sal, així com un equip humà de 200 efectius diaris entre Parcs de Bombers, Unitats de Comandament i Coordinació, operadors del centre de coordinació, Parcs de Bombers Voluntaris, Unitat de Maquinària i Logística, Protecció Civil de Diputació, i 15 unitats de Bombers Forestals de Generalitat assignades al Consorci.

Les tasques de neteja estan sent intenses al llarg de tot el matí i continuaran durant les pròximes hores. Aquest dilluns no s’ha hagut d’atendre cap incidència per problemes de vehicles atrapats per la neu, a diferència del diumenge al matí, quan si es van produir diversos d’aquests casos. Sí s’ha hagut de col·laborar amb una ambulància perquè aquesta poguera realitzar una assistència sanitària. De moment tampoc s’han rebut avisos per incidències en granges o masies.

El Diputat de Bombers, Ábel Ibáñez, ha volgut recordar a tots els ciutadans “que continuen mantenint la precaució en les carreteres, perquè encara que estem netejant tots els vials no poden confiar-se ja que continua sent una situació de risc”. I ha recordat que “si tenen qualsevol emergència, contacten amb el 1-1-2 perquè es puga atendre de la manera més ràpida i eficaç”.

Respecte als fenòmens adversos pel temporal costaner, pluges i vent, s’han rebut avisos per retirada d’arbres a Oropesa, Alcudia de Veo i Moncofa, i s’estan realitzant rutes de valoració en les zones afectades pel temporal costaner.