Presentació de la fira d'oficis de Benassal
Presentació de la fira d’oficis de Benassal

La Plaça de Les Aules ha tornat, aquest matí i durant uns instants, a mirar al passat amb la presència de gent d’altres èpoques amb motiu de la presentació de la I Fira d’Oficis que se celebra aquest cap de setmana, 26 i 27 de juliol, a Benassal.

-Declaracions d’Andrés Martínez

-Video de la presentació:

El vicepresident de Turisme, Andrés Martínez, al costat de l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, han estat els encarregats de presentar la completa programació d’actes culturals, lúdics, gastronòmics, musicals i tradicionals que oferirà la localitat de l’Alt Maestrat i que ha pregonat l’agutzil.

Així, el nucli antic del poble es convertirà al llarg de dos dies en una mostra viva dels oficis antics, com el esquilador, el aiguader o l’agricultor en mul; de la cultura benassalenca, amb exposicions com la del tresor parroquial, instruments musicals antics o rutes guiades per Benassal emmurallat; de les tradicions, com la ronda pels carrers del poble, el Ball Pla o jocs tradicionals.

“Iniciatives com aquesta demostren que la implicació dels nostres pobles per sumar atractiu turístic creix cada dia. La Diputació és conscient i per això està al costat de cada proposta de cada poble, perquè hem demostrat que el treball conjunt d’ajuntaments, empresaris i Diputació redunda en noves oportunitats econòmiques per als nostres pobles “, ha apuntat Martínez.

Cal recordar que la institució provincial ha incrementat la línia d’ajudes per a la celebració de fires comercials fins als 130.000 euros, un 25% més que el 2013, fruit de la important aposta de la institució per la dinamització turística i econòmica dels pobles de l’interior .

775 aniversari
Per la seva banda, l’alcaldessa ha destacat que “aquesta iniciativa s’emmarca dins dels actes commemoratius del 775 aniversari de la Carta de Població de Benassal, els quals estan sortint endavant gràcies a la implicació i col · laboració de tots els veïns”.

En aquest escenari antic també hi haurà activitats per als més petits, com tallers infantils, jocs tradicionals o el concurs de dibuix. Així mateix, els visitants podran guanyar quatre passades per al Centre Termal de Benassal si troben la Carta Pobla, a través d’un divertit gimcana, amagada pel poble.