Video. Actuació dels bombers per a buscar un home desaparegut i netejar accessos

523
PUBLICITAT

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló coordina per quart dia consecutiu el dispositiu activat per la Borrasca Gloria.

Quant a l’episodi de nevades, aquesta matinada s’ha localitzat en bon estat a l’home desaparegut en la zona del Mas de la Basseta de Morella, i per a la búsqueda de la qual el Consorci va activar a la Unitat de Rescat de Muntanya, i als Bombers Voluntaris del parc dels Ports, així com vehicles ATV i moto de neu. Finalment, diversos efectius van aconseguir accedir de matinada mitjançant travessia amb raquetes fins a una masia aïllada on es trobava l’home, en bon estat. Cal recordar que en el transcurs d’aquesta búsqueda es va rescatar a un altre home que havia quedat atrapat en un pas canadenc en la mateixa ruta que l’home desaparegut.

Paral·lelament, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló continua fent intenses tasques de neteja de vials per desenes de rutes d’interior. Aquest dimecres està previst arribar als tres municipis als quals encara no s’havia aconseguit arribar, Villores, Palanques i Xiva de Morella, amb el que s’ha aconseguit cobrir totes les carreteres assignades al Consorci. A més, es reforça el dispositiu de maquinària del Consorci, ja que als seus 18 màquines llevaneu i 8 vehicles saler se sumen des d’avui 15 noves pales mixtes assignades a la neteja d’accessos rurals i masies. Cal recordar també que des d’anit l’UME s’ha incorporat al dispositiu coordinat pel Consorci, amb personal i maquinària per a netejar l’interior de determinats municipis, especialment Vilafranca i Ares.

Respecte a la costa, es continua actuant en totes les incidències pel temporal marítim, vent i pluges, que han generat nombrosos salvaments, retirada d’elements en risc de caiguda i rutes per zones inundades. El dispositiu del Consorci també s’ha reforçat amb la incorporació de cinc pales frontals de gran tonatge destinats als punts més afectats, com Moncofa, Alcossebre, Benicarló i Peníscola. La maquinària es destinarà a construir vies de desallotjament de l’aigua i a altres actuacions relacionades amb l’emergència.