Victor Amela: “La ciutat de Lesera m’ha inspirat per escriure Amor contra Roma”

820
Victor Amela, Amor contra Roma
PUBLICITAT

Victor Amela, Amor contra Roma
Victor Amela, Amor contra Roma
Victor Amela ha presentat la seva última novel · la històrica, Amor contra Roma, vestit de tribú romà en el fòrum de Lesera, l’antiga ciutat romana situada al terme municipal de Forcall. Amela, descendent del poble dels Ports va trobar en Lesera l’origen perfecte per al seu personatge.

Diadia-Presenta el seu novel · la en el punt on comença.

Victor Amela- M’ha fet molta il · lusió presentar Amor contra Roma a la Fira Ibero Romana. La font d’inspiració del llibre és el jaciment iber romà de Lesera, que està a Forcall. Vaig imaginar la vida en aquest poblat fa 2.000 anys, de manera que el personatge protagonista neix en Lesera, l’any 30 AC. Des d’allà es marxa cap a Roma on viu moltes peripècies. El que va passar a Roma fa 2.000 anys va marcar les relacions de parella modernes, actuals. En aquesta intriga i trama té un paper destacat aquest “forcallà” iber romà de Lesera, anomenat Urgider.

DD-Els relats sobre determinades localitzacions, sèries televisives o anuncis posen en relleu i donen a conèixer escenaris que d’una altra manera serien més anònims.

V.A.-Els escenaris de Forcall podrien ser viables per a una història televisiva, audiovisual, per a una sèrie … perquè hi ha tantes històries … o un llibre. Espero que el llibre inspiri a algú per convertir-lo en pel · lícula o en sèrie, perquè tenim tots els elements perquè sigui una història atractiva audiovisualment que de més promoció i coneixement dels Ports i de Forcall.

DD-Al Càtar Imperfecte també apareixen personatges que van habitar la zona dels Ports

V.A-La novel · la històrica agrada, la gent sent que té llacunes sobre la nostra història i que no els van explicar a l’escola. Aquest paper ho fem els novel · listes, que prenem períodes històrics i els convertim en narracions amenes i atractives, intel · ligibles, que donen plaer mentre els llegeixes i et aporten coneixement històric. Penso conrear aquest gènere ia més té un retorn per al lector.

DD- Seguirà treballant amb la novel · la històrica?

V.A-El càtar fa un any que funciona i encara s’està venent. Té un recorregut llarg i és una cosa insòlita. Espero que Amor contr Roma segueixi el mateix camí. Està entre els més venuts i espero que ho comprin, el llegeixin, i dins d’un any estiguem parlant d’ell.