Vicent Royo presenta a Vilafranca l’estudi pel qual va ser guardonat amb el premi d’investigació Explorador Andrés

753
PUBLICITAT

L’historiador Vicent Royo ha presentat a Vilafranca el llibre “Vilafranca 1239-1412. Conflictes, Mediacions de pau i arbitratges al món rural valencià”. L’Ajuntament de Vilafranca i la Universitat Jaume I han editat la publicació.

Royo va ser guardonat al febrer de 2016 amb el premi d’investigació Explorador Andrés per aquest treball, resultat de la investigació de la seua tesi doctoral. El guardó, promogut per l’Ajuntament de Vilafranca, reconeix als estudis o treballs realitzats sobre la localitat en tesis doctorals o treballs de final de grau, enginyeria o llicenciatura. Va ser instituït en 2014 amb motiu del 775 aniversari de la localitat. L’autor ha dedicat la seua tesi doctoral a l’anàlisi dels documents notarials de la Vila que es conserven a Morella.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha a agraït a Vicent Royo que dediqués la seua tesi doctoral a investigar els arxius notarials. En aquests moments el projecte continua amb la digitalització dels documents medievals per a la seua millor conservació.

En aquests moments està vigent la tercera convocatòria del premi. Els treballs es poden presentar per a la valoració del jurat abans del 31 de desembre. Les bases es poden consultar al web www.ajuntamentdevilafranca.es