Veïns i veïnes de Vilafranca  expliquen el dissabte pròxim la seua experiència europea

68
PUBLICITAT

Vilafranca celebrarà dissabte que ve, 28 d’octubre, la sessió La UE des dels pobles, una conferència en la qual persones de Vilafranca i comarca explicaran la seua experiència en programes, fons i institucions europees. 

Així, oferiran el seu testimoni Juan Víctor Monfort,advocat, funcionari jubilat de la Comissió Europea i del Servei d’Acció Exterior de la Unió Europea; Lola Bordás, responsable de màrqueting i comunicació en la Fundació Finnova; Daniel Monfort, enginyer mediambiental en el Bureau de Recherches Géologiques et Minières (BRGM) i director d’un projecte Horizon; Laura Vicente, traductora i docent, beneficiària dels programes Erasmus+ i Leonardo da Vinci; Guillem Monferrer, tècnic en Turisme, beneficiari dels programes Erasmus + i Leonardo da Vinci; Raúl Sirvent, docent, beneficiari Erasmus +; Violeta Tena, periodista i beneficiària del European Solidarity Corps i Silvia Albert, estudiant també beneficiària del programa de voluntariat europeu.  

Moderaran la conferència els tècnics del Punt GVA Next de l’Ajuntament de Vilafranca, Lidia Vicente, i de la Mancomunitat dels Ports, Xavi Prats i Patricia Fabregat. 

Aquesta sessió té com a objectiu acostar els programes, polítiques i institucions europees a la ciutadania a través dels testimonis de veïns i veïnes del municipi i de la comarca dels Ports, fomentant la participació i la reflexió de la ciutadania sobre les institucions, programes i fons europeus. 

La UE més pròxima que mai 

Des dels Punts GVA Next de l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat dels Ports ha animat als veïns i veïnes del municipi i de la comarca dels Ports a participar en aquesta sessió, en la qual no sols tindran l’oportunitat d’escoltar les experiències professionals, acadèmiques i personals de veïns i veïnes del poble, sinó que a més podran compartir els seus dubtes sobre els diversos programes, fons i institucions de les quals parlaran. 

La conferència començarà a les 17.30 hores a la Casa de Social de Vilafranca (Avinguda Llosar, 21). En acabar la sessió, està previst un refrigeri, on les persones assistents podran continuar conversant amb els ponents.

Aquesta sessió està subvencionada pel programa per a la realització d’activitats de formació i difusió en matèria de la Unió Europea de la Presidència de la Generalitat Valenciana, i està finançada amb Fons Europeus. Organitza aquesta jornada els Punts GVA Next de l’Ajuntament de Vilafranca i de la Mancomunitat Comarcal dels Ports.

Clausura del cicle de conferències de la UE

La sessió del pròxim dissabte 28  d’octubre forma part del cicle de conferències Europa, ací i ara, organitzades pels Punts GVA Next de l’Ajuntament de Vilafranca i de la Mancomunitat Comarcal dels Ports.

Aquest cicle va començar la setmana passada en l’IES Vilafranca amb Euroescola, una xerrada teòrico-pràctica dirigida als estudiants sobre la Unió Europea, la seua història, valors, institucions, programes i llengües. El cicle va continuar el dissabte 21 d’octubre, amb la sessió La ruralitat a la Unió Europea, un fòrum internacional únic a la comarca dels Ports en el qual va participar Inmaculada Rodríguez-Piñero, eurodiputada del Grup Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates en el Parlament Europeu; Javier Esparcia, Dr. en Geografia i en Sociologia Catedràtic en el Dpt. de Geografia de la Universitat de València, i Juan Viesca, director de fons europeus en la Fundació Finnova i expert avaluador de projectes europeus a la Comissió Europea. Més de 150 persones de Vilafranca i comarca dels Ports van assistir a aquesta conferència.