Veïnat i tècnics de Villores documenten un miler de llibres donats

82
Villores defineix el projecte cultural.
PUBLICITAT

Una jornada formativa ensenya a catalogar els fons de la biblioteca municipal

Veïnat i tècnics de l’Ajuntament de Villores han participat en una jornada formativa per a aprendre a documentar el miler de llibres, aproximadament, donats per particulars per a crear la biblioteca municipal. El seu alcalde, Ivá Guimerà, explica que és un projecte conjunt amb la Universitat Jaume I per tal de reactivar la cultura del municipi.

La jornada Biblioxarxa va oferir les claus per a la documentació dels fons, un treball costós que permetrà catalogar tot el material disponible a l’espai social. “Fa més de 10 anys que la gent està donant llibres per a crear una biblioteca i ara, a través del projecte amb l’UJI, podrem documentar el material seguint la normativa específica”, explica Guimerà.

A més, aquesta ferramenta permet que, una volta els llibres formen part de l’arxiu, accedir a la plataforma que usen les biblioteques publiques de la Comunitat Valenciana. Encara que no hi ha una data límit per a completar la feina, la possibilitat de disposar d’aquesta plataforma a l’estiu, el periode de més visites a Villores i de més temps per a gaudir de la lectura, multiplica el procés participatiu al municipi.

Qualsevol persona interessada a col·laborar amb aquesta catalogació, pot contactar a través del correu dinamitzaciovillores@gmail.com o de forma presencial a l’ajuntament on es donarà tota la informació.