Variat cartell musical a l’Aplec dels Ports

1062
  • Sakumbue, Azero, La Kiny Band, 3 de Pego, Eixam, Espardenyes, Mim, La Fulla Kaduka, Tito Pontet, Ràdio Rude, Pupil·les, Los Draps, Ebri Knight, Insershow, Pep Botifarra, Xavi Sarrià i El Diluvi formen part del cartell

Varietat d’estils musicals es reuniran en la XLI edició de l’Aplec dels Ports. La cita, que acollirà la localitat d’Herbers des d’avui i fins al 28 de juliol, comptarà amb riquesa de grups amb ritmes per a tots els gustos. Des del folklore més tradicional a la música del moment es pujarà als escenaris Taquilla inversa, Roca Mola, Plaça i Barrank Rock.

ELS GRUPS

Gaiters del Forcall i de Pena-roja, l’animació de la festa

Els de Forcall, amb dolçainers i tabaleters, acostumen a passejar la seua música per la seua localitat i tota la comarca. Els Pena-roja a banda de la música i la festa, aposten també per dur un pas més enllà la música tracional.

La Xalera, el teatre de carrer

Arribats des de Vilafranca, el grup d’animació i de teatre de carrer porta més de dos dècades primant l’emoció i l’alegria en els seus espectacles. A l’Aplec dels Ports no faltaran els seus efectes de llum, so, imatge, música i dramatització en directe. I és que són els encarregats de la inauguració, junt als gaiters del Forcall i de Pena-roja.

Sakumbue, balcànic amb sabor llatí

El jove grup castellonenc portarà a Herbers la seua fusió de bases llatines amb melodies balcàniques. Festa i comboi són dos dels seus reclams.

Azero, rock dur rural

El grup rock del Terol rural compta amb una àmplia trajectòria d’àlbums i concerts. Metal, rock dur o fins i tot punk són alguns dels estils amb els que ha estat influenciat. “La Muerte está hechada” és el seu darrer disc que portarà el divendres fins a l’Escenari Roca Mola

La Kinky Band, la festa de l’orquestra

Varietat d’estils i diversió marquen les actuacions de La Kiny Band. I és que fan festa allà on van, també a l’Aplec dels Ports.

Tres de Pego, tots a ballar

Cançons ràpides i ballables des del rap al rock, passant per l’ska i el punk, això barrejat amb una selecció irresistible de hits és el que proposa este grup que farà ballar a tothom.

Projecte Terra Plena de Vida, un videoclip contra el despoblament

Es tracta d’una iniciativa que mitjançant un videoclip i una cançó pretén alertar sobre el despoblament als pobles dels Ports. El projecte compta amb més de 80 voluntaris i alguns col·lectius.

Els Tigres del Maestrat, versions amb sabor jamaicà

Un grup de versions amb un batibull de ritmes, especialment jamaicans, amb dos amics que es proposen fer festa amb el seu espectacle.

Bach a l’Aplec – Jaume Fabregat, entendre a Bach

El violinista morellà Jaume Fabregat aproparà als espectadors un geni de la música clàssica com Johan Sebastian Bach. Tot, dins d’un context informal i amb explicacions per comprendre i gaudir de la seua música.

Animal Sound dj, mescla de músiques

Omar Selekta i Membranaman portaran fins a l’Aplec una barreja d’estils com el reggae, dancehall, dub, hi hop… que faran ballar als presents

Gaiters Morella, tradició musical

Ja en el segle XVI hi ha dades de l’existència de gaiters a la capital dels Ports. Els Gaiters de Morella són hereus d’eixa tradició musical i a Herbers mostraran el seu art.

Muixeranga Conlloga, torres humanes de Castelló

Arribats des de Castelló, tornaran a estar presents a l’Aplec per mostrar el ball dels valencians i les torres humanes.

Muixeranga Vinaròs, la muixeranga del nord

Es tracta de la muixeranga més al nord que va nàixer l’any 2013. Música i estructures humanes de Vinaròs estaran presents a l’Aplec d’Herbers.

Muixeranga La Plana, la muixeranga més jove

2015 és l’any de fundació de la Muixeranga La Plana. Aquesta associació que treballa per recuperar la tradició de la Muixeranga i els seus valors realitzarà les seues figures dins d’un ambient familiar, càlid i festiu.

Dj Bruixa, música feminista

Reggaeton i feminisme poden anar de la mà. L’exemple és dj Bruixa que és capaç de punxar música balladora feta per dones, lesbianes, trans i queer.

Eixam, el grup de la Franja

Des de la comarca del Matarranya, Eixam durà fins a l’Aplec dels Ports el seu últim EP Fulles. I és que a la Franja de Ponent hi ha gent que aposta pel Català per a fer música.

Espardenyes, diversió jove

Arribats des de Vilafamés, les seues lletres transgressores i surrealitstes, a més dels seus ritmes ballables, no deixaran ningú indiferent. Optimisme i bon ambient s’amaguen darrere de ritmes rock i ska.

Mim, rock senienc

Una enèrgica posada en escena caracteritza aquesta banda de rock alternatiu. Els seniencs, amb dos EPs publicats, no han parat de xafar escenaris des de 2018.

La Fulla Kaduka, varitetat d’estils

Un grup nascut a 2015 que veu de diferents estils tan variats com el rock, el hard rock, l’ska, el reggae, ritmes llatins, jazz i punk. Ara mateixa estan elaborant el seu primer disc.

Tito Pontet, fusió jamaicana i llatina

Estil jamaicà-llatí amb origen alcoià, Tito Pontet és una banda amb 10 músics amb arranjaments propis del jazz. Això sí amb música pensada per a ballar i amb sabor a oceà Pacífic.

Ràdio Rude, skakatalítics

Ska clàssic i 2Tone és el que proposa la música d’aquesta banda de València. Amb concerts estatals i internacionals, aposten pels sons més skatalítics dels 60 a Jamaica i el 2Tone de l’Ska anglés.

Pupil·les, un trio feminista

Dues cantants i dj Rule formen aquest trio amb missatges feministes que arribaran a l’Aplec procedents de València. Les seues bases treballades, així com les lletres festives i reivindicatives els caracteritzen.

Los Draps, punk del Matarranya

Punk amb vent i dolçaina és el que porta a l’escenari Los Draps, possiblement la banda més destacada de la Franja d’Aragó. A més cal destacar que van estrenar a l’estiu la cançó oficial de l’Aplec d’Herbers 2019.

Ebri Knight, punk mediterrani i celta

Directes enèrgics, actitud punk, compromís, música amb sabor mediterrani i celta són algunes de les característiques d’aquest grup del que es podrà disfrutar a Herbers.

Insershow, show de festa

Nascuts al 2003, les cançons que interpreten van des del rock dur fins al flamenc-rock, tot pensant en la música que vol escoltar la gent quan està de festa.

Dj Calmant system, música per a ballar

Punxar la millor música per a fer ballar a la gent de totes les edats és el secret de Dj Calmant system. Això es fa des de 2014 quan es va iniciar un projecte amb 4 amics per disfrutar de la bona música i la festa.

Pep Botifarra, la veu del folklore

La veu de Xàtiva portarà fins a l’Aplec dels Ports la seua dilatada experiència recollint i interpretant el patrimoni folklòric valencià. El cantador és tot un referent de la música tradicional.

Xavi Sarrià, A ple pulmó

Enregistrada a Herbers, ‘A ple pulmó’, forma part de l’EP Alliberar-nos de Xavi Sarrià. El membre fundador d’Obrint Pas, torna a l’Aplec dels Ports en un format acústic.

Dansa guerrera de la Todolella, patrimoni històric cultural

Segles i segles de tradició estan darrere de la dansa guerrera de la Todolella, declarada patrimoni històric cultural. Destaca per la seua antiguitat, accessoris i dificultat. Són 15 balls o mudances al ritme de la dolçaina i el tabal.

El Diluvi, folk festiu

El grup alcoià durà fins a Herbers el seu mestissatge mediterrani. Cançons originals, combatives, militants, poètiques i de sonoritat única són les propostes de la banda en el seu darrer treball.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA