Vallibona, una Setmana Santa dedicada a la Festa del Carbó

93
PUBLICITAT

El Centre d’Interpretació Carboneig estarà obert tots els dies per a aprofitar les visites

Vallibona celebrarà una Setmana Santa dedicada a la Festa del Carbó com a reclam de les visites turístiques i en homenatge al passat dedicat a l’extracció minera. Així, el Centre d’Interpretació Carboneig estarà obert tots els dies per a aprofitar les vacances de Pasqua i la programació inclou activitats per a diferentes públics.

El muntatge de la Carbonera està previst per al dissabte 23 a les 10 hores, coincidint amb l’esmorzar popular. Per tal de vigilar la Carbonera, l’organització ha demanat la inscripció de voluntaris a La Carbonera bar.

Divendres Sant, dia 29, està programada la ruta interpretativa del carbó a partir de les 9.30 hores i, ja de vesprada, la presentació del llibre ‘Una mirada al passat: el carboneig a Vallibona’. La seua autora, Mònica Segura, desgranarà les claus del text a partir de les 19.00 hores.

La jornada amb més activitat serà la de dissabte 30, que començarà amb un esmorzar de carboners a les 10 hores i un taller infantil a càrrec del Parc Natural de la Tinença a les 11. L’obertura de la Carbonera, prevista a migdia, comportarà la participación de cavalleries i música popular per a celebrar la fita.

L’activitat continuarà després del dinar popular amb una taula rodona i l’acte d’homenatge als carboners de Vallibona, Dos Aguas i Vallada. Com a cloenda de les jornades festives està programada la projecció de la pel·lícula ‘Al voltant de la Carbonera’, de Laura Palau, a les 19.00 hores.