PUBLICITAT

Després del pas del dimecres per quatre localitats de l’Alt Palància, els corredors creuen ahir dijous i avui divendres diverses comarques amb dues etapes amb finals a Ares i Llucena.

La província de Castelló va vore el pas de La Vuelta a Espanya 2019 ja el dimecres amb una etapa que, després de començar en la localitat valenciana de l’Eliana, va acabar a l’observatori astrofísic de Javalambre, a Terol, després de passar en el seu recorregut per quatre municipis de l’Alt Palància.

El plat fort, no obstant això, es concentra en les etapes d’ahir dijous i avui divendres, que faran gaudir als aficionats de mitja província d’una de les proves ciclistes més prestigioses del món. En total són 29 els municipis que estan gaudint com a testimonis privilegiats del pas de la carrera en aquestes tres jornades en les quals la província és la imatge internacional de La Vuelta, gràcies al patrocini de la Diputació i a la implicació dels municipis, especialment Ares, Llucena i Onda, els dos primers els llocs d’arribada de les etapes del dijous i el divendres, respectivament, i el tercer, l’eixida programada per a la jornada d’avui.

La presència de La Vuelta 2019 a la nostra província es va concretar el dimecres en el pas de la carrera per Sacañet, Bejís, Torás i Barracas, en l’Alt Palància. El dijous 29 la caravana es va endisar en terres castellonenques des de Mosqueruela per Vilafranca per a viure un final inèdit a Ares del Maestrat. Prèviament van passar pels termes municipals de Morella, Catí, Vilar de Canes, la Torre d’en Besora, Culla i Benassal.

L’etapa del divendres 30 ix d’Onda i discorrerà íntegrament per territori de la província de Castelló, amb una primera part de 80 quilòmetres plans per la zona litoral i un duríssim final al Mas de la Costa. D’aquesta etapa seran protagonistes, a part d’Onda i Llucena, els municipis de Castelló, Benicàssim, Almassora, Borriana, Nules, la Vilavella, la Vall d’Uixó, Alfondeguilla, Chóvar, Eslida, Aín, Alcudia de Veo, Tales, Fanzara, Vallat i Argelita.

Per als aficionats que vulguen conéixer els horaris estimats de pas de la carrera per a avui divendres, poden accedir a la informació a través dels següent enllaç: https://www.lavuelta.es/es/etapa-7

Així s’estant vivint uns intensos dies de ciclisme al més alt nivell a la província de Castelló. La diputada d’Esports, Tania Baños, ha informat que el pas de la Volta Ciclista a Espanya per la província generarà uns beneficis directes de més d’un milió d’euros, als quals caldrà sumar l’important increment de vendes del qual es beneficiarà el sector del comerç. Sobre aquest tema ha assenyalat que “en termes econòmics, La Vuelta és una de les inversions més rendibles del moment, ja que hi ha una previsió de 4.000 pernoctacions, una xifra espectacular que tindrà una gran impacte als hotels i al sector de la restauració de la província”.

A més, “és un esdeveniment de summa importància des del punt de vista de la promoció turística perquè en la caravana de La Vuelta 2019 van 1.400 informadors que treballen per a 320 mitjans de comunicació que portaran la imatge de la província de Castelló a prop de 300 milions d’teleespectadors de 190 països”. Cal tenir en compte que només a Espanya la mitjana diària és de milió i mig i que prop de 600.000 persones segueixen l’esdeveniment a través de les xarxes socials. “Es tracta, per tant, d’una oportunitat única per a mostrar a Espanya i al món el ric patrimoni natural, cultural, arquitectònic, històric i cultural amb el qual compten les comarques de Castelló”.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA