Unitats mòbils de DNI: a Mosquerola sí i a Vilafranca no

605
DNI

-L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, demana el mateix tracte per als ciutadans de l’interior castellonenc

La subdelegació del Govern a Terol desplaça unitats mòbils als municipis de la província per renovar els document nacional d’identitat (DNI). A Castelló no passa el mateix. A Vilafranca el DNI els caduca en els propers mesos a uns 300 veïns, segons les dades que ha recollit l’Ajuntament. Sense el compromís de la subdelegació del Govern de Castelló de desplaçar una unitat mòbil al municipi els veïns s’han vist obligats a buscar una solució pel seu compte. La més propera serà desplaçar fins a la veïna localitat de Terol de Mosqueruela, on la subdelegació del Govern a Terol sí que desplaça una unitat mòbil per renovar el DNI. En els últims dies els veïns de Vilafranca s’estan inscrivint a Mosqueruela per renovar el seu document.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha lamentat que els veïns de Vilafranca s’hagen vist obligats a adoptar aquesta solució. Tena ha recordat que el subdelegat del Govern, David Barelles, no s’ha compromès a buscar una solució perquè una unitat mòbil del DNI es desplace tant a Vilafranca com a la resta de municipis de la província que ho han sol·licitat. Diversos alcaldes dels pobles de l’interior, entre ells Vilafranca, li van realitzar sense èxit aquesta petició.

Tena ha manifestat no entendre com a Terol sí que es desplacen les unitats mòbils als municipis i com a Castelló no passa el mateix.

El primer edil ha recordat que l’Ajuntament en ple ha aprovat una moció demanant al Govern que una unitat mòbil del DNI, sense que fins a la data s’haja satisfet aquesta demanda. En la mateixa situació que Vilafranca es troben nombroses localitats de l’interior. L’alcalde ha explicat que “des de fa dècades una unitat mòbil del DNI s’ha desplaçat periòdicament als pobles per atendre la renovació d’un document que és imprescindible. No entenem la negativa de la subdelegació a solucionar aquesta qüestió i demanem que rectifique la seva decisió per evitar 300 desplaçaments”.