Unió Musical de Vilafranca: a mig punt dels vencedors

303

-La UMV aconsegueix un primer premi a la segona secció del Certamen Provincial de Bandes

A només mig punt de la Menció d’Honor. La Unió Musical de Vilafranca ha aconseguit el primer premi de la segona secció en el Certamen Provincial de Bandes que s’ha celebrat este matí a l’Auditori Palau de Congressos de Castelló. La vencedora ha estat la UIM “La Esmeralda” d’Almassora, que ha aconseguit 361,8 punts, per 361,3 de la Unió Musical de Vilafranca

PUNTUACIÓ:

U.I.M. “La Esmeralda” d´Almassora – 361,8 – 1ª premi MH

U.M. de Villafranca – 361,3 – 1º premi

A.M.A. Nulense de Nules – 318,2 – 2º premi

S.M.C.Otobesa de Jérica – 317 – 2º premi

A.U.M.C. Alturana de Altura – 306 – 2º premi

La formació que dirigeix Pau Monfort Pitarch participava per onzena vegada al provincial. Des de 2002 ho fa a la segona secció. El 1998 començava la participació als certamens sota la direcció de Pau Monfort. Va ser al teatre de Benicàssim. Des de llavors molts primers premis i mencions d’honor i la mateixa il·lusió del primer dia.

La UMV ha interpretat en primer lloc l’obra obligada “Castelló suite simfònica” de Bernardo Adam Ferrero amb quatre parts: Introducció i Dansa, el Bolero de Castelló, Salve a la Mare de Déu del Lledó i Jota de Castelló.

L’obra lliure era, en paraules del president de la UMV, Ramon Andres “una aposta arriscada, com sempre fa la Unió Musical de Vilafranca. Hem unit tres peces de John Adams i la banda l’ha interpretat de manera genial”. Les tres parts de la peça: Lollapalooza, Tromba Lontana i Short Ride in a Fast Machine han aconseguit captivar al jurat. La mostra és la diferència de puntuació amb la tercera classificada i el fet que la formació vilafranquina s’haja quedat a només mig punt de la victòria.

Ramon Andres ha apuntat que “hem d’agrair la implicació de tots els músics de la banda, els reforços i tots els músics que col·laboren amb nosaltres i vénen a tocar des de tota Espanya. La UMV ha portat al certamen, una vegada més, peces que només interpreten orquestres simfòniques”.

Nombrós públic vilafranquí no s’ha volgut perdre la presència dels pupils de Pau Monfort Pitarch a l’escenari de l’auditori de Castelló. El sabor de boca que ha deixat una vegada més la banda ha estat excel·lent. Tot i el mig punt de diferència amb la banda vencedora la satisfacció era la nota entre els integrants de la banda. Els músics també han agraït la presència el públic que s’ha desplaçat des del poble o han anat des de la mateixa ciutat de Castelló.

-L’origen està a l’escola de música

Des de la Unió Musical de Vilafranca s’ha tornat a valorar l’escola de música, font dels grans músics que han portat moltes victòries i grans resultats als certàmens. A noranta kilòmetres del conservatori de Castelló l’escola és font inesgotable de músics. Molts d’ells, després d’haver començat allí els seus estudis han continuat carrera professional com a músics. I és que la nòmina de músics que hi ha per tot l’Estat i pel món és molt nombrosa. En els últims anys, a més dels músics vilafranquins, joves de molts pobles veïns com Castellfort o Portell també s’han incorporat a la Unió Musical de Vilafranca.