Una tòfona negra de 624 grams guanya el concurs de Catí

134
Una tòfona negra de 624 grams gana el concurs de Catí
Una tòfona negra de 624 grams gana el concurs de Catí

El passat cap de setmana, Catí va acollir la XVI Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat ‘Castelló Ruta de Sabor’, un esdeveniment patrocinat per la Diputació de Castelló i al qual van assistir al voltant de 5.000 persones vingudes de diferents punts de la geografia nacional.

Entre les diferents activitats programades, en les quals la tòfona negra (tuber melanosporum) va ser la principal protagonista, es va dur a terme l’onzena edició del concurs de la tòfona amb major pes, que cada any promou La Unió de Llauradors i Ramaders. Un certamen en el qual es va presentar un exemplar de 624 grams trobat a Benassal per Antonio Colom, una peça excepcional i probablement la més grans trobada a Castelló en aquesta temporada.

Una altra de les activitats que més expectació va generar va ser el concurs de gossos tofoners. El guanyador d’aquesta edició va ser Joan Altadill de Roquetes (Tarragona), que al costat del seu gos Thor va aconseguir el primer lloc amb un premi de 300€. El segon classificat va ser Albert Carreras de Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona) amb la seua gossa Sally i, el tercer lloc, per a Felipe Salvador i la gossa Dana de Vistabella del Maestrat.

Durant tot el cap de setmana tampoc van faltar les xarrades tècniques, tallers, showcookings, venda de tòfona fresca i productes derivats, degustacions, actuacions musicals i un concorregut I Mesó de la Tapa Tofonada gràcies a la total implicació de les associacions i col·lectius locals.