Una recreació en una rotonda recordarà els 700 anys de “catinencs” a Sant Pere de Castellfort

1101
Font: Ajuntament de Catí
PUBLICITAT

Es pretén que el projecte estiga acabat al Nadal, tot i que la inauguració no està planejada encara per la incertesa de la pandèmia

Aquest 2021, la Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort celebra 700 anys d’antiguetat, i per commemorar aquesta efemèride, l’Ajuntament ha anunciat que remodelarà la rotonda de la entrada principal del poble amb un homenatge a la festivitat. «La Rogativa és una de les festivitats més importants de l’any per al poble, la que té més tradició i més devoció desperta», declara l’alcalde de Catí, Pablo Roig.

«Voliem reformar la rotonda, i aprofitant que celebrem un aniversari tant històric, hem decidit tirar endavant este projecte», afirma l’alcalde de Catí, qui també fa referència a que el projecte de remodelació volen que estiga acabat aquest Nadal. La Rogativa és una festa representativa del poble de Catí, i «era ideal fer-li un homenatge que commemora una xifra tan destacada per a nosaltres», exposa Roig. La Rogativa de Catí a Sant Pere de Castellfort és una peregrinació històrica que veïns i veïnes de Catí han celebrat durant segles cada primer diumenge de maig i el seu dissabte anterior. Representativa del poble i arrelada als veïns i veïnes, des del 1321 que Catí recorre aquesta ruta circular.

L’edil de Catí també explica que «fa temps que estem pensant en aquest projecte, però ens feia falta superar alguns tràmits per poder anunciar-ho correctament», tot i que la pandèmia de la Covid-19 no els deixa planejar una inauguració a l’alçada de la fita històrica. Els plaços de construcció ja estan planejats, i l’Ajuntament de Catí vol entrar al vinent 2021 amb una nova rotonda que representa fidelment la història i el patrimoni de la localitat.