Una nova estació meteorològica en cada poble de la Mancomunitat Alt Maestrat

374
Una nova estació meteorològica en cada poble de la Mancomunitat Alt Maestrat
Una nova estació meteorològica en cada poble de la Mancomunitat Alt Maestrat
PUBLICITAT

La Mancomunitat Alt Maestrat ha instal·lat una estació meteorològica en cadascun dels pobles que formen part de l’entitat. Aquests són Albocàsser, Benassal, Culla, La Torre d’en Besora, La Serratella, Tírig i Vilar de Canes. L’empresa ATG Enginyers s’ha encarregat de la redacció del projecte i de la direcció de les obres, les quals han sigut realitzades per AVAMET.

Les instal·lacions proporcionaran informació a temps real del temps de cada municipi, com a temperatures, ratxes de vent, precipitacions o humitat. Molt útil per a predir la possibilitat d’efectuar activitats agrícoles, d’oci o culturals i perquè veïns, veïnes i visitants de la comarca tinguen al seu abast la informació més fiable. Aquestes dades es publicaran diàriament en la web de AVAMET. A més, també serà beneficiosa per a delinear millor les línies d’actuació enfront d’incendis forestals o el manteniment de la xarxa de carreteres en situacions de nevades o temporals. L’actuació s’ha realitzat en el marc de la convocatòria d’ajudes de la Diputació de Castelló ‘Reactivem Castelló-Obres’ del 2021.

Poble per poble, les estacions s’han col·locat en zones estratègiques. Com el cas de Benassal, on s’ha situat en la zona del ‘Mes de Llometes’, molt propensa a tempestes fortes. Igual que a Culla, la instal·lació del qual es troba en el Pla dels Vinyes, zona també propensa a tempestes. Pel que respecta a La Torre d’en Besora, la nova estació es troba en el depòsit d’aigua municipal per a mesurar de forma més òptima la inversió tèrmica i el vent. A La Serratella s’ha decidit col·locar en l’Ermita de Sant Joan Nepomucé, a la part alta d’un turó que permetrà tindre un gran detall de la comarca. En el cas de Vilar de Canes, l’estació se situa en el nucli urbà, concretament en la coberta de l’Ajuntament, on es registren forts vents. Igual que a Albocàsser, on s’ha situat en ple nucli urbà, en la zona de la Planeta, per a distanciar-la de l’altra instal·lada a la Llacuna de Sant Pau. Finalment, també a Tírig s’ha col·locat l’estació en la coberta de l’Ajuntament, ple centre urbà de la localitat.